fredag 6 augusti 2010

Ibland krävs det så lite

För att bli tacksam, alltså.

När man inleder dagen med att ha post-semester-stresssyndrom på jobbet,  och dessutom bestämmer sig för att det är en klok idé att promenera hem från jobbet när man (lyckligtvis) slutat till fredagslunchen så känner man sig inte så värst tacksam. Promenerandet kom sig av att en semester... nej en hel sommars... liv i sus och dus satt sina spår.

Just denna dag väljer då vädergudarna att bryta det ihärdiga solskinandet för att istället släppa ner lite duggregn. Duggregn är ju ganska skönt, så inte mig emot. Så småningom blev duggregnet regn. Ihållande och ihällande regn. För att inte tala om åska.

Att då ha 40 minuters promenad med en åskrädd hund utan paraply, utan regnjacka, utan syn - jo för mascaran rann rakt in i ögonen och gjorde att jag, när jag äntligen kom hem igen, såg ut som en melankolisk blodhund med rödsprängda ögon - det gör inte så värst mycket för att pigga upp en. Man känner sig väldigt otacksam.

När man sen inte hittar sina nycklar heller och inser att allt i väskan är genomblött och man inte kan se något för det där med mascara-i-ögonen-svidet och dessutom har man ett mindre niagarafall som rinner från hårtestarna (som förlorat allt vad styling heter) rakt in i ögonen (de rödsprängda), ja då känner man sig inte heller tacksam.

Men när man sen står där på dörrmattan och fått av sig varenda pinal och torkat hunden och är inne och ösregnet är ute - ja är man tacksam.

4 kommentarer :

  1. Det verkar som att vi har haft en frustrerande dag både du och jag!
    Jag kan i alla fall trösta mig med att varit inomhus när min frustration slog till!
    Hoppas att din fredagskväll blir trevlig!
    Kram
    Maja

    SvaraRadera
  2. Den blev väldigt trevlig, och nu har allting torkat igen så nu leker livet igen!

    SvaraRadera
  3. Men sen, sen komer man in i det läget när man är räddningslöst förlorad. Man får ge upp mascaran. Och frisyren. Och kläderna. Och då, i det läget kan det vara gandska skönt. Typ "här är jag och elementen", liksom. Men du kom kanske inte dit? Och nycklarna, tja du vet ju att dom ligger i hålet till vänster i bagageutrymmet!

    SvaraRadera
  4. Nej, riktigt dig kom jag nog inte - att vara ute i åskoväder och skyfall med åskrädd hund tar bort det mesta av känslan av att det är spännande med elementens raseri.

    Har nog aldrig varit fullt så blöt - fick till och med lägga alla kvitton och pengar ur plånboken på tork eftersom ALLT var genomdränkt, in i minsta atom.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.