måndag 28 februari 2011

Om att drömma sig bort

Måndag kväll och lite råkallt - vad gör man då? Tja man kan ju drömma sig bort, till varmare dagar, soligare trädgård, blommigare rosor... men det känns nästan övermåttan tufft att få till såna drömmar. Så jag nöjer mig med att visa bilder från söndagens promenad. Inga rosor. Ingen sol. Men en ledig stund i alla fall, man får vara nöjd med det lilla.

Maken, Huliganen och jag drog till Lomma by the Sea. I ärlighetens namn ska sägas att Lundåkrabukten inte tillhör Sveriges mest anslående kuststräckor. Tvärtom. Ganska platt och...tja... platt. Inga sanddyner. Inga skärgårdsöar. Inga klippor. Ingen dramatik.

Men däremot en Huliganhund! Och det väger väl upp det mesta?

Maken, han är ju ingen promenerare (eller kan det heta 'promenör'?) direkt. Men nu ville han följa med, jo för han ville se hur mycket is det är. Om man kunde tänka sig hur det var när Karl X Gustaf tågade över Sundet och slog dansken såväl med häpnad som med muskedunder i huvudena.





Men det vill jag ju bara ha sagt att hade han traskat ut här, han som var ganska rund om magen, ja då hade han inte kommit så långt. Maken var lite besviken, den här isen kändes inte historisk på något vis alls! Huliganen var inte heller så imponerad, vilket han visade på ett manligt sätt.

 

Men även om vi inte kände historiens vingslag så kände vi andra vingslag - knökfullt av fåglar av olika slag. Det var... vita fåglar. Och gråa fåglar. Och frusna fåglar. Jag kände hur innerligt glad jag var över att inte vara fågel och behöva doppa mig i det där kalla, våta!



 


 

 

 

Och detta var dagens lilla ornitologiska betraktelse. Roligare än så här blir det inte en måndagskväll.

8 kommentarer :

  1. Vi verkar inte bara ha hundintresse och pelargonintresse gemensamt, utan även det ornitologiska ointresset. ;-)

    SvaraRadera
  2. ÄNTLIGEN har jag fått sett en örn! Tack snälla gulliga du.

    Och vem hade kunnat tro att de är så vanliga just här?!

    SvaraRadera
  3. Fina bilder. Fast min far har "förpestat" mig med fågelprat.
    Hette dessutom Hjerpe som ogift;(Hönsfågel som stavas Järpe). Idag ringde en telefonförsäljare som trodde att jag hette Gam i efternamn!!!Usch, jag är trött på fåglar!!!
    Kram Maja

    SvaraRadera
  4. Bra att Huliganen dokumenterar platsen! Kan ju behövas ifall dansken kommer menar jag. Har bestämt för mig att den lilla gråa fågeln är en sädesärla *nickar viktigt* ;)

    SvaraRadera
  5. Typisk blames, skulle jag vilja saga.

    SvaraRadera
  6. Lotta; hundar och pelargoner - vem behöver mer? Fåglar är väl bra som lite dekorativt inslag, men kan man ha dem i kruka i växthuset? Kan man spåra med dem? Klia dem bakom örat?

    Malin; det var så lite så! Alltid glad att kunna stå till tjänst! Visst är det märkligt? Man tycker ju att National Geographic borde trycka i varenda buske?


    Maja; Gam?!? Hihi... hoppas du spisade av honom raskt!

    Anki; ja det gäller att vara beredd. Alltid redo, det är Huliganen och jag det. Sädesärla, säger du?? Intressant.

    Emelie; ska du slänga in blåmesar i fågelsoppan nu och göra oss ännnu mer förvirrade? Är det snällt det?

    SvaraRadera
  7. Nope, man behöver inte mer. Vissa sorters fåglar kan vara en trevlig ljudkuliss när man spårar, men kruka i växthuset (som man inte har) låter som en mycket tveksam idé.

    SvaraRadera
  8. Lotta; vid närmare eftertanke - jag HAR haft en fågel i växthuset. Den uppskattade det lika lite som jag, trots att den inte satt i en kruka.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.