tisdag 13 september 2011

I min trädgård

...nu om hösten hittar man (förutom en del ogräs) ändå en del tilltalande saker. Höstanemoner, till exempel, har jag sagt att jag älskar höstanemoner? Annars ska jag be att få fört till protokollet att så är fallet.


Allra finast är ju de vita tycker jag; får jag presentera Madame Honorine Joubert? (som jag tror hon heter, men något franskt och vackert var det i alla fall).


Visst är hon ljuvlig? Men de rosa går inte av för hackor de heller. Den här, den heter väl... tja... kanske "Rosa höstanemon"? Eller kanske den heter Fru Larsson, vad vet jag?


Fru Larsson finns även i knoppig variant. Då bor den väl heta "Unga fröken Larsson" kan man tro.


Och luktärterna luktar på. Äntligen. De var lite sena att komma ur startgroparna, och ingen kan beskylla dem för att blomma ymnigt. Men liten blomma är ändå en blomma. Om än i spruckna krus eller hur det nu är i talesättet. Fast inte kommer jag ihåg vad den heter. Det är helt enkelt en fådd luktärt!


Älsklingsrosen, den vet jag i alla fall vad hon heter, nämligen Crown Princess Margareta!


 Och så har jag ju fler fådda blommor (det är Ellenmamman som är så generös - gudskelov gillar hon inte rudbeckior, men det gör jag! Så jag adopterar alla hon vill bli av med.


Visst är det fint? Trots att det är en bra bit in i september! Notera nu att jag inte visar tufsiga funkior. Skrabbiga rosor. Utblommade stockrosor. Sjabbigt gullris. Selektivt seende, det är vad som behövs i en trädgård.

Fast allt är ju inte lika välkommet. Den här, till exempel, den har definitivt inte fått någon inbjudan.

Stick-å-brinn! vill man bara säga till den. Man stirrar den kallt i vitögat och väser att den här trädgården , den här helt enkelt inte tillräckligt stor för oss båda!

Och hjälper inte det hotet, ja då påtalar man att man i bloggbekantskapskretsen har en schefur. En som tränar macho-grenen Skydd, så det så. Och det borde väl jaga inkräktaren på flykten?

10 kommentarer :

  1. Ha - nu tänker jag slå dig med häpnad: visst heter funkian Thomas??

    SvaraRadera
  2. Åh rosen är så fin. Jag gillar verkligen färgen på den! :D

    SvaraRadera
  3. I ärlighetens namn är jag tveksam till den avskräckande effekten i ordet skyddsschefur, åtminstone när den som ska avskräckas är mördarsnigel? "Mördar..." låter liksom lite värre än "skydds...", åtminstone rent generellt. ;-)

    SvaraRadera
  4. Jag kan meddela att luktärten lystrar till det trendiga namnet AMERICA. :D

    SvaraRadera
  5. Annika; nix det heter den (de) inte - fast jag trodde ju först att det var en ordlek på Thomas Funck. Vilket bevisar hur gammal jag är...

    Jennie; visst är den! Precis min färg också.

    Lotta; du har onekligen en poäng där. Men jag tänkte att schefurn i alla fall kunde hoppa jämfota på den? Då borde den väl bli lite tillplattad i mer än en mening...

    Anna-Karin; America?! Inget fint, feminint och franskt?

    SvaraRadera
  6. Ogräs? Det har jag monopol på! Du menade säkert luktärterna e. d.

    SvaraRadera
  7. Fabraholic; Har du? Då buntar jag ihop mina och skickar bums över dem till dig! Något tackkort behövs rakt inte.

    SvaraRadera
  8. Nä men vad hon skrävlar! Skall vi byta så får vi se vem som har mer!

    SvaraRadera
  9. Fabraholic; jag är så generös så att du får mina utan byte! Visst är jag snäll? ;-)

    SvaraRadera
  10. Tårarna bara trillar av tacksamhet!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.