tisdag 29 november 2011

Med risk för att vara tjatig...

... men det här med möss, alltså.

Inte har det fastnat någon mus i fällorna och jag tycker fortfarande att det är ett upprörande slöseri med dumlekolor. Har börjat fundera på nougat.

Men så kom - förmodligen - förklaringen till fenomenet varför musen ratat betet. Han har helt enkelt emigrerat! Förmodligen en mycket äventyrslysten mus, en som tänkte att varför begränsa sitt liv och sina vyer till just Huliganköket?

Anledningen till att jag vet detta är att vi nyligen fick ett (lätt mycket) hysteriskt mail från dottern. Där hade hon suttit i allsköns ro och skrivit när det klampade en mus över hennes golv! Dessutom inte vilken liten blyg musstackare som helst, nej en mus i kromosommegajätteformat var det uppenbarligen. Bilden hon frammanade var definitivt av en mus i huliganstorlek.

Såvitt jag förstod sovs det inte många stunder den natten i dotterns hem. Det hyperventilerades. Det letades musskrämmor på nätet. Det mailades till mamma.

Och mamma vet så klart på råd!

- lugn, bara lugn, skrev jag, vi har en överbliven dumlekola du kan få låna.

Blev dottern tacksam av detta? Inte så värst, tycktes det. Lite otacksamt kan jag tycka, när man nu curlar så fint.

- kan man doktorera i kemi kan man väl ta död på en mususling, fortsatte jag uppmuntrande sen.

Dottern lät meddela att hon förmodligen löser problemet dränka in lägenheten i pepparmnintsolja, vilket tydligen enligt allvetande google är ett osvikligt medel. Och hjälper inte det genom att låna kompisens katt.

Och det kanske funkar bättre än dumlekola?

4 kommentarer :

  1. Är den därade dottern säker på att det är en mus och inte en råtta, undrar fru Sederblad försynt.

    SvaraRadera
  2. Jodå, det var en mus. Var det en råtta så måste jag ju leta ny lägenhet, och det har jag inte tid med för tillfället.

    SvaraRadera
  3. Det skulle ju stå Emelie, men det är så svårt att skriva ordentligt när man samtidigt måste hålla utkik efter rabiessmittade attackmöss.

    SvaraRadera
  4. Men kära fru Sederblad, här nämner vi INTE R-ordet. Inte alls. Såna djur finns inte. Det är bara en myt. En skröna.

    Emelie; just det. Förresten var det nog en synvilla.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.