fredag 25 januari 2019

Långsam fredag

Idag har det varit en sån där ganska långsam (men på ett behagligt sätt) fredag; man tvättar lite, man slänger ut lite yllekoftor i snön, man går hundpromenader, man stickar lite, läser lite, dricker eftermiddagskaffe. Inte så mycket action kanske, inte minsta biljakt eller slagsmål, men väldigt behagligt.

Fredagsblommorna är köpta. En citronkaka är bakad och provsmakad och befunnen god. Maken sitter och tindrar belåtet över några vykort han köpt på Tradera och ute börjar det bli mörkt och veckan går mot sitt slut.

Det har varit en bra vecka! Vintern kom och säga vad man vill, men det lyser upp med snön! Loppan och jag har gått snöiga promenader, både inne i Lund och ute i naturen.
 


Vi hittade den perfekta julgranen! Jämn och tät som en riktigt Disney-gran! Minus Pluto och Piff och Puff då. Ja, nu är ju i och för sig julen slut för denna gången, men det kommer ju fler.

- Titta så fin! sa jag till Loppan. - Den granen får det bli till nästa jul!
Loppan såg tveksam ut och undrade om man verkligen bara fick gå ut och hugga sig en gran i Botaniska trädgården? Skulle ingen bli lite småtjurig på en då? Hon har måhända rätt, granen får nog stå kvar där den står - men medge att den hade varit tjusig med massor av kulor och glitter och ljus!

Andra dagar gick vi lugna promenader ute i Kungsmarken med Lisa och hennes matte. Ja, det vill säga, mattarna gick lugna promenader. Lisa och Loppan hade inte tid att vara lugna. Deras uppfattning av en trevlig promenader inbegriper massor av hopp-å-skutt och med dubbla mollbergare i pik.  Sedan snarkade Loppan hela eftermiddagen.


På torsdagen promenerade vi hem till syrran som passade sitt lilla barnbarn och då kunde jag ju inte var sämre utan jag lånade med mig Pyret. Vi åt banan och vi läste Babblar-bok och vi hade en mycket trevlig förmiddag tillsammans innan vi tog barnbarn och gav oss ut på ytterligare en vintrig promenad som var ganska isig - men då är det ju himla praktiskt att ha en vagn att hålla sig i!

Men nu puttrar det en gryta på spisen, jag ska snart köra ner maken i källaren för att hämta upp en flaska vin, och sen blir det nog lite mer kaffe och citronkaka.

Bra vecka, det här.

5 kommentarer :

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Härligt du har det...min vecka har varit väldigt jobbig mycket jobb. Bra att kunna låna ett pyre/Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får en avkopplande helg i alla fall! Och ja, det är fantastiskt bra att kunna låna ett litet Pyre! :-)

      Radera
  3. Visst var det en härlig förmiddag! Tack för att ni besökte oss. Jag är fortfarande imponerad att vi lyckades manövrera både oss själva, barnvagnarna och hundarna på de isiga gatorna 😀

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.