lördag 17 april 2010

Bloggsynpunkter

Maken läser min blogg, minsann. Vartenda avsnitt läser han och emellanåt kommer han med påpekanden om vad jag skulle kunna skriva om, om de mest märkliga saker som - om jag ska vara skrupulöst ärlig - kanske inte är av gigantiskt stort jätteintresse.

Ibland rynkar han dock lite bekymrat på pannan när han läst ett av mina inlägg. Sen påpekar han försiktigt att jag kanske har friserat verkligheten en aning. Broderat ut en och annan kommentar. Jag tittar på honom och ser ut som om jag vore en fjortis i värsta "och??!!"-åldern.

Då kommer han med dråpslaget för att verkligen påtala min bristfälliga kontakt med Den Sanna Verkligheten: Hundar pratar inte! säger han triumferande.

Jag tittar medlidsamt på honom och svarar bestämt "Han pratar med mig" ungefär som den italienske restaurangägaren i Lady och Lufsen. Funderar sen på att lägga till ett litet Capice?! för att ytterligare betona min tuffa maffiastil, men bestämmer mig för att avstå, less is more har man ju hört sägas.

Maken ser ut att muttra lite tyst för sig själv Mamma Mia, hundar börjar prata mat (eller träning, eller jobb, eller....  stryk det som ej önskas). Övertygad ser han inte ute att vara i alla fall.

Men ärligt talat, hur kul är det att läsa "Jag gick upp. Morgonrunda med hunden. Jobbade. Lunchrunda. Jobbade. Efter-jobbet-runda. Åt mat. Somnade i soffan. Kissrunda med hunden. Godnatt"?

I mitt eget blogguniversum, ja där pratar hundarna. Där skriver vi lite som vi vill.

Hälsar
Bloggens Envåldshärskare (som delar makten med Huliganen)

P.S. När maken läser det här kommer han att säga "Jamen så sa jag väl inte ändå, riktigt? Mamma Mia och allt det där. Nu har du hittat på igen!"

Han förstår liksom inte den artistiska friheten tror jag. *Rullar frustrerat med ögonen*

8 kommentarer :

  1. jeanette och Dino17 april 2010 kl. 18:10

    Jag gillar att du friserar verkligheten!
    Håller helt och fullt med dig om att det är roligare att läsa än om du skrev att du vaknade, åt mat, promenerade med hunden, jobbade, sov... ;)

    SvaraRadera
  2. DET vore skittråkigt! Och jag menar det är klart att Huliganen pratar! Konstigt vore väl annars, han är ju så klok och finurlig den hunden. Den där maken däremot... han verkar vara döv på ena örat tycker jag! ;-)

    SvaraRadera
  3. Jea: jamen precis - verkligheten blir ju vad vi gör den till - på ena eller andra sättet ;-)

    Lotti: klart han gör! Det gäller bara att lyssna, vilket jag ihärdigt påpekar för maken.

    SvaraRadera
  4. Verkligen riktigt skitigt tråkig!! Är man nu talangfull (som Du är!!) och kan brodera, DÅ ska man ju låta världen får se det. Vad är det annars för vits?!

    Jaha, så tycker jag iaf. Faktiskt!

    Och det där med att hundar inte pratar.
    PAAHH!, säger jag bara...

    SvaraRadera
  5. Larsson, du är klok du! PAAAHH säger jag också. Med eftertryck!

    SvaraRadera
  6. Makar har inga visioner. Det sitter i yrket. Så är det bara.

    SvaraRadera
  7. Idag har en 5-åring bestämt tvingat vår husse att ge Dino telefonen för hon ville prata med honom!
    Så om till och med en 5-åring förstår att man kan prata med hundar är det rätt märkligt att vuxna karlar inte förstår det...

    SvaraRadera
  8. Anna-Karin: eller i de makliga generna?

    Jea: Just det! Och så kallar de sig själva för skapelsens krona?!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.