tisdag 12 juli 2011

Tillrättaläggande

Maken läste förra inlägget. Han tänkte till.

- Hmmmm.... sa han sen.
- Du skriver "ren" här - men i ett annat sammanhang sa du "älg". Vilket är det nu, ren eller älg? Det är ju stor skillnad!

- Älg eller ren, spela roll! sa jag lättsinnigt då. - Same, same but different, la jag sedan till för att riktigt understryka min åsikt om att det var liksom inte djurets art som var det väsentliga, utan snarare det faktum att Huliganen fått en favoritpresent.

Maken är dock en sån som vill reda ut saker. Gärna i exceldokument med 17 kolumner, 43 rader och diverse olika parabler. Jag såg nu att det snurrade runt sånt som "långa ben", "korta ben", "stora horn", "mindre horn", "Tomtefars renar" och "Skogens konung" i huvudet på honom. Jag riktigt kände hur det kliade i honom att få sätta upp ett redigt excelark och klargöra en gång för alla om det var en ren eller en älg.

Här kände jag dock att jag hade mitt på det torra. Att jag hade det ultimata svaret på alla hans påpekanden och undringar.

- Vi talar om ett orange plyschdjur, klargjorde jag. Det är faktiskt vare sig det ena eller det andra. Det är ett fabricerat djur. Gjort av tyg, stoppning, lite ditten och lite datten.

Maken såg lite slagen ut, det gjorde han nog.

8 kommentarer :

  1. Fast var det verkligen plysch den dar algen/renen var gjord av? Jag tyckte nog att det sag ut som nagot annat sorts tyg. Vi far nog fraga den tygkunniga delen av familjen for att ga till botten med det har, kanner jag.

    SvaraRadera
  2. Hmm... jag vet inte om den var av plysch eller inte... Men om det är en älg eller en ren spelar ingen roll. IKEA:s benämning på den är: Söt Barnslig. Så egentligen är den bara söt :)

    SvaraRadera
  3. Efter behandling av Huligan vet jag inte om den ens kan benämnas "söt". Kanske den rent av har degraderas till "trasa";-)

    SvaraRadera
  4. Emelie; himla petig du var då! Det märks vems gener som går igen - alltså, det väsentliga är ju inte kvalisorten utan det faktum att djuret/renen/älgen var av TYG och inte riktig! Begriperduväl!!!

    Jennie, nä precis, det SPELAR INGEN ROLL! (Hör ni det, Emelie och maken? Va??)

    Kerstin; ja du har ju så alldeles rätt så! "Trasa" är nog alldeles rätt benämning på den!

    SvaraRadera
  5. Nu måste jag blanda mig in och fråga om det är 1.älgtrasa 2. rentrasa eller 3. smutsig trasa?

    SvaraRadera
  6. Alltså, Fabraholic - vid det här laget måste man nog benämna trasan "smutsig trasa". Jag kan ju nog påstå att den är på sluttampen, snart får den gå till de sälla jaktmarkerna!

    SvaraRadera
  7. Och då blir jag lite tveksam och undrar om den korrekta benämningen blir "död älgtrasa" eller "död rentrasa"?
    För "död smutstrasa" låter liksom...inte rätt.

    SvaraRadera
  8. Larsson; ja du, en mycket viktig och relevant fråga! Jag har grubblat. Funderat. Vägt före och emot. Och enda lösningen blev att slänga trasan och numera benämnda den... EX-TRASA!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.