onsdag 1 februari 2012

Det hjälps inte

...nu är det nog dags att damma av latinet igen.

Det är så här att maken och jag, vi tycker helt olika om vissa saker, lika om andra. Något som vi tycker väldigt olika om är hur man botar en förkylning.

Maken är helt och fullt inne på varmmjölkåhonung-spåret, toppat med c-vitamin. Det går inte att rubba honom ur hans spår. Minsta snörvel och han drar såsom biet mot blomman till kylskåpet för att plocka fram attiraljerna till den där kväljande drycken.

Själv anser jag att varm mjölk och honung möjligen kan duga åt...åt...åt... ingenting, faktiskt. Varm mjölk och honung är inget som botar. Det är sånt som man får hjärtsnörp av.

Nej min metod är kanjang om det finns, annars glass. Glass fick jag alltid av mamma när jag var liten och hade ont i halsen och det vet väl alla att mammor har rätt? Glass ska det vara!

Jag har i och för sig inte hört några vetenskapliga rön som förespråkar choklad i mån av förkylning, men detta ser jag mer som ett förbiseende från min sida, att jag inte tillräckligt ihärdigt har sökt i de vetenskapliga skrifterna, så för säkerhets skull petar jag gärna i mig lite choklad också. En ruta. Eller sju.

Åt min välbeprövade metod fnyser maken.

Och då undrar man ju varför det är maken, som efter ihärdigt varmmjölkochnivetvad-sörplande hostar och snörvlar så gomseglet fladdrar, och varför jag är helt och hållet ohostig? Trots att minsta lille droppe av den där dekokten inte kommit över mina läppar?

Just det.

Quod erat demonstrandum.

6 kommentarer :

  1. Har vi verkligen samma mamma? Jag minns vicks blå-salva på bröstkorgen och en FÖRFÄRLIGT stickig beige halsduk!!! (Men så är ju jag också förkyld just nu)

    SvaraRadera
  2. Men snälla, rara....! Det vet väl alla människor att en rejäl wisky är det bästa som finns mot förkylningar?!? Hjälper även mot maginfluensa, om man tar wiskyn redan när magen börjar småknorra i fel tonart.
    Ninnie

    SvaraRadera
  3. Säger som fabraholic, jag!

    SvaraRadera
  4. Nämen, Anna-Karin; hade vi samma geometribok? (men latin är onekligen mycket snofsigare)

    SvaraRadera
  5. FAbraholic; just det!

    Kära anonyma syster; jag tror du har rätt, nu när jag tänker närmare efter; vicks blå-salva och stickig yllehalsduk. Men jag var ju yngst så jag fick glass också... ;-)

    Kära Ninnie; går det inte lika bra med lite bubbel? Whisky...???? nääeee, det är inte min melodi!

    Anna-Karin; det gör du rätt i!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.