torsdag 28 februari 2019

Mera sprutt!

Alltså, detta är ju bara så skönt! Sol och grader i tvåsiffriga tal - som är på plus dessutom! Och allra mest skönt är ju att man en alldeles vanlig onsdagseftermiddag inte behöver sitta inne och fiffla med siffror och tabeller utan man kan ta sig ut i naturen. Vi var inte ensamma därute i naturen, ånej. Syrran och Zoya följde också med och det tyckte både Loppan och jag var roligt. Vad Zoya tyckte om att behöva umgås med den där lilla odågan, det vet jag inte... men hon hade det nog också skönt tror jag, där hon belåtet travade fram. När inte Loppan hoppade jämfota på henne i ren och skär våryra i alla fall.

Men nu ska vi vara ärliga och säga att Loppan, hon kunde också vara stilla. Korta stunder. Och om man lockade med en godisbit. Då kan hon se riktigt sansad ut, min lilla torped.

Sen åkte vi hem och åt citronkaka och små chokladkakor och drack kaffe. Det passade bra in där i vårkänslorna. Precis som det nya garnet jag köpt, det som ska bli en kofta med ränder och prickar åt Pyret. Jo för Grynets våriga gröna kofta, den är klar nu och ligger på blockning. Komplett med Nalle Puh-knappar och en körsbärsknapp, frukt är ju så hälsosamt.

Inte kan man sitta där alldeles utan stickprojekt (ja då räknar jag ju inte med schalen som jag håller på med.... eller tröjan i dansk Pelsuld... eller så). Här behövdes mera garn! Ett mönster hade jag hittat, men det garnet som använts i det, det hittade jag inte här i Lund. Men då går man till sin lokala LYS och rådslår och känner och petar på garn och, tja, då råkar man väl få köpa lite garn som egentligen inte skulle börja säljas förrän till hösten, men som kommit för lite provstickning till butiken. I starka, glada, härliga färger! Från West Yorkshire Spinners, som gör bland de ljuvligaste garner som tänkas kan. Så nu är jag på gång igen. Och det kan hända, kära dotter, att detta garn måste handtvättas och jag vet ju egentligen vad du tycker om det - men då har du ju en utmärkt mormor som kan rycka ut när ullen behöver blötläggas, så det löser sig nog.

Så nog spritter det vidare här; både ute bland buskar och blader och i garnerna!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.