söndag 3 februari 2019

Skenet bedrar

På bilde ovan syns något raggigt med vänliga pepparkornsögon. Något som har snö kring nosen, som ser snäll och vänlig men kanske lite envis ut? Något som har skägg och polisonger och ser avgjort terrieraktigt ut. Det ser ut som Loppan, kanske man tycker?

Fel!

Detta är inte Loppan, detta är Pluto. Anledningen till att jag vet det är att jag häromdagen hämtade Grynet på förskolan och sen gick vi hem och lekte. Inom parantes sagt tycker jag att jag är en bättre mormor än vad jag var mamma; kanske för att man då så sällan hade tid att sitta på golvet och leka, det var alltid tvätt som skulle skötas, mat som skulle lagas, lillebrors bajsblöjor som skulle bytas. Men nu har jag ju all tid i världen till det. Trots att ryggen protesterar och knäna knakar - egentligen var det ju ett slöseri med en ung rygg och unga knän att inte utnyttja det då! Men man begrep väl inte bättre.

Nu, nu sitter jag där på en filt och leker tåg. Grynet sitter i en låda och är passagerare och jag är lokförare. - Vart ska vi åka? undrar jag. - Till Malmö, svarar Grynet som ju faktiskt har åkt tåg just till Malmö en gång. Så jag tuff-tuff-tuffar (även om jag inser att moderna tåg inte tuffar fram, men sånt sätter jag mig faktiskt över), och sen tutar jag och säger att nu är vi framme i Malmö. - Nej det är vi inte, vi är inte framme ännu säger Grynet strängt och jag kommer på att nävisstnä, vi är nog bara i Arlöv. Loppan ska också vara passagerare tycker Grynet, och då kommer hon på att Loppan, det är ju Pluto! Själv är hon Musse Pigg. Pluto förstår sig inte riktigt på det där med att åka tåg, så han kliver av i Arlöv fast han inte skulle, den vimsiga hunden.

När vi är färdiga med tågåkandet åker vi båt i stället. Då måste man ha flytväst, det vet Grynet som åkte båt hos farmor och farfar i somras. Hon lindar sittdynan från barnmatstolen runt magen, och själv får jag en bordstablett som får vara flytväst. Pluto begriper sig inte på flytvästar så han slipper. Sen visar det sig att Pluto begriper sig inte på det där med båtar heller , så han rymmer hela tiden från båten. Envis som en terrier, jajamen. Lite lik Loppan, när jag tänker efter.

Men i alla fall, det är inte Loppan på bilden, utan Pluto.

Hälsningar
Mimmi (aka mormor)

2 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.