onsdag 25 september 2019

När höstförkylningarna har gjort entré

Trots sommarvärmen i helgen så är det ju ändå så att hösten gjort entré. Inte mig emot, jag gillar hösten med alla färger, lagom temperaturer och dessutom - möjligheten att ikläda sig ylle. Bara plus, med andra ord!

Andra saker som hösten för med sig och som man kan tycka är mer minusaktiga är höstförkylningarna som verkar ha attackerat på bred front. Själv har jag klarat mig hyfsat än så länge, men stackars Pyret har både feber och hosta som rosslar långt ner i bröstet. Och då kan det visa sig att ett minus kan bli ett plus, för idag har jag fått umgås med Pyret hela dagen eftersom hennes föräldrar behövde vara på jobbet. Åh vad det är förträffligt att vara pensionär!
Vi hade pyjamasparty hela dagen och vi har gjort allt sånt som man får när man är lite hängig; titta på tv, äta glass och sova i famnen. Dessutom har vi lånat storasysters docka, för det kan man göra när storasyster inte är hemma... men det får bli en liten privatsak mellan Pyret och mormor tror jag.
Loppan var också med, och hon och Pyret tittade på tv tillsammans i allsköns samförstånd. Hemma är Loppan tämligen ointresserad av tv-utbudet, men nu var det vare sig fotboll eller Formel 1 plus att hon fick sitta i soffan - så mycket bättre, tänkte Loppan då.


Tja, det har åkts båt också. Vem var det som sa att man bara ska vila fötterna på en fotpall? Här tänker vi utanför boxen och sen ger vi oss ut på det villande havet.

Så det där med höst alltså, det har avgjort sina fördelar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.