torsdag 16 juli 2020

Det var på tiden!

Den här onsdagen, den som var igår alltså, det får man säga var en bra onsdag på alla sätt och vis!
Först åkte Loppan och jag ut i skogen för att ta en morgonpromenad. Det regnade inte, vilket man får säga är ett avgjort plus denna hittills så icke-somriga juli, det var alldeles stilla och alldeles grönt och en eller annan pippifågel av obestämd art kvintilerade. Så härligt det är med friluftsliv! sa jag till Loppan och det kan nog hända att jag gnolade ett litet jobbhejdi-joppehejda. Då skådade jag något. Närmare bestämt skådade jag bajs (ursäkta) av rätt så voluminös art. Jag trodde inte på vildsvinsbajs, för jag såg inga andra spår, men vad kunde det då vara. Kunde det möjligen vara älg? sa jag till Loppan som inte brydde sig så värst. Jag tog då till det gamla beprövade tricket att låta Skogens Konung veta att en tämligen ängslig tant var i grannskapet och gnolade lite mer rejält på det där jopphejdi:andet. Och det verkade funka ty förutom lite lämningar så såg vi inga andra spår.
- Nu har vi inte tid med vare sig älgar eller bajs! sa jag sen till Loppan. - Nu måste vi åka hem! Jo för vi skulle ju få fint besök. Och inte bara det, ett övernattande litet besök. Alldeles för lång tid hade gått sedan Grynet och Pyret sov över hos mormor och morfar, men nu var det dags igen!

Först utfodrade vi hela gänget med te och Pinocchiorulle, men sen fick mamma och pappa åka hem, för nu hade vi annat för oss.


Snurra på mormors nystmaskin till exempel. Det har Grynet gjort sedan hon var ett litet pyttegryn, så det måste ju klaras av nu också. Spela litet på plattan under morfars överinseende skulle man också göra. Men sen gick Grynet och jag ner i pysselrummet medan morfar och Pyret sysselsatte sig på sitt håll. Grynet och jag målade glittriga tavlor och pratade om ditt och datt. - Det kommer att bli en förtjusande teckning när den är klar mormor, sa Grynet och hur rätt hade hon inte?
Men sen började vi bli hungriga och då var det dags att gå upp och laga lite mat. Pasta och korv Stroganoff stod på menyn och inte behövde jag slava själv i köket, inte! Ånej, Pyret ryckte ut och hanterade korven på det mest kompetenta vis - ja den del som inte hamnade i Pyrets och Loppans gap, vill säga.

När maten var slut var det så småningom dags att gå och knoppa in, ja efter att mormor haft en workoutpass med att fånga Pyret för att sätta på nattblöjan. De är rackarns snabba och spänstiga de där 2-åringarna får jag nog säga. Hala som en näve ålar också.  Men gammal är äldst och till slut var pyjamasar på, tänderna borstade och det var dags att hälsa på Jon Blund. Jag undrade lite hur det skulle gå för Pyret var i högform - men lite välling och sen var det som att dra ner rullgardinen och hon somnade på mormors arm och förvisso domnade den lite, men det är så himla mysigt med en sån där liten knatte på armen att man ligger kvar en stund och bara myser.

Sen läste mormor 3 böcker för Grynet för så är det hos mormor och morfar; 3 böcker läser man medan Grynet pratar  oupphörligt om Livet och Meningen med det hela. Men till slut sov även Grynet och inte långt därefter sov mormor också. Sov och sov och sov ända tills halv sju för då vaknade först Pyret och sen Grynet och så var det dags för en ny dag! Morfar såg lätt förvirrad ut, men drog täcket över örat och knoppade in en stund till medan mormor och flickorna provade sig igenom frukostutbudet; mackor, havregrynsgröt och yoghurt. Till slut vara alla mätta och sen mormor sanerat havregrynsklister och yoghurtskladd borstades det tänder och badades nagelborstar. Klart ankorna ska bada!

När vi nu ändå hade så rena händer passade vi på att ha skönhetssalong, närmare bestämt manikyr. Till och med mormor har nu målade fingernaglar, vilket var ett tag sedan. Dock är mormor lite trist och tråkig av sig, för alla naglarna är rosa, medan flickorna ståtar med en hand med rosa naglar och en hand med röda naglar. Mormor får nog jobba lite på sin image, tror jag.

Och sen, sen var det helt plötsligt dags för mamma och pappa att hämta flickorna och det blev tyst och tomt och det kan hända att mormor tog en liten tupplur. Loppan också.

Nu får vi verkligen hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.