lördag 10 oktober 2020

Halland levererar

 

Jamen kolla här! En svamp! Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Dagarna har ramlat på i lagom takt. Det har simmats. Det har knypplats. Stickats. Tittats på baseball (maken. Som har hittat ett nytt intresse. Jomensåatt). Bakats bullar, gåtts på hundpromenad - ja lite av varje faktiskt.

Igår var det fredag. Då skulle sonen och svärdottern få en soffa levererad och vi hade lovat ta emot den om den kom på en olämplig tidpunkt, typ när de stod och drog ut en visdomstand eller rotfyllde något annat. Men nej, soffan skulle komma på kvällen, "men om ni är nyfikna på hur den ser ut, så är ni välkomna" sms:ade sonen. "Say no more, vi kommer!" svarade vi som ju inte vill försitta ett tillfälle att besöka dem och samtidigt inandas lite halmstadsatmosfär.


Fast först rände Loppan och jag runt med Susanne och Lisa och det börjar bli lite höstigt, men härligt också. Det hade regnat, men inte när vi var ute, nänä. Fast man kan ju se att Loppan lämnade lite blöta tassavtryck när hon placerade sig på bordet och tjoade "jag vill också fika!". Här utfordras dock inga hundar med vår fika utan de fick nöja sig med vatten och hundgodis - sen lekte de så att det säkert gjorde utslag på lokala seismografer. Lisa badade lite också, för säkerhets skull, men Loppan stannade på terra firma. Hon blev rätt blöt ändå. 


Men sen, sen var det dags att åka till Halmstad, och för att försöka komma före rusningstrafiken (E6:an i rusningstrafik är inget för den med svaga nerver) körde vi i god tid, ja när maken fyllt sin baseballstittarkvot alltså och då passade vi på att åka ut till Tylösand och ta en sväng vid havet. Så härligt! Jag är ingen inbiten havsbadare, men att gå längs ett hav där vågorna rullar in, det blåser så att hårtestarna fladdrar och molnen är så där dramatiska på himlen, det är oerhört härligt, vilket jag påtalade för maken, men bara en sju-åtta gånger sådär. Man vill ju inte vara tjatig, menar jag. Loppan, ja hon var också nöjd och for runt och jagade måsar som dock retsamt flyttade på sig varenda gång. Sen passade hon på att hemsöka några spa-gäster som faktiskt badade och som skulle föreviga detta för en andlöst intresserad omvärld på ett eller annant socialt medium. Så om det är någon som ser något lurvigt passera förbi en badrocksiförd spagäst på instagram, ja då kan jag meddela att detta lurviga, det är Loppan.



Sen åkte vi till sonen och svärdottern som på det mest gästfria sätt höll på att laga en fantastiskt god middag till oss och medan den puttrade på, ja då kom soffan. De andra kånkade och bar, men någon måste ju passa såsen så Loppan och jag övervakade mest. Rätt vad det var, så var soffan på plats och Loppan som var ganska trött efter allt labbe-lekande och måsjagande kastade längtansfulla blickar på den. Hon är ju van vid att bli ohyggligt bortskämd med allt möjligt när vi hälsar på i Halmstad. Nu fick hon dock hålla sig på mattan i bokstavlig mening, men hon blev utfordrad med ryggbiff så hon var nöjd ändå. Vi fick också ryggbiff OCH potatisgratäng OCH en whiskysås som var bland det godast jag ätit - OCH vi fick sitta i soffan så vi var minsann också så inihoppsan nöjda. Sen sov alla gott och vaknade till ett regnigt Halland. - Gå ut?! I regnet?! Hur menar du nu??!! sa Loppan när jag föreslog morgonpromenad och hade tydligen alldeles glömt bort att hon under gårdagen blivit alldeles blöt utan att sjåpa sig så mycket. Matte var dock obeveklig och släpade runt henne under vovveprotester och efter frukost var det dags att styra kosan mot Lund igen. 


Fast först ville maken plocka svamp, regn eller ej. Själv tänkte jag inombords att om vi inte fått någon svamp att tala om tidigare i år, varför skulle vi få det idag? I regnet? Men där visade jag mig vara alldeles oerhört kortsynt, för rätt vad det var så slutade regnet och vi snavade över både gula kantareller (om än inte i ohyggliga mängder) och trattkantareller i ett inte obetydligt antal. Vi snavade över falska kantareller också, och de växte minsann i stora mängder, men de gör ju ingen människa glad. Stå där och retas, liksom.

Men svamp blev det, och ikväll blir det hjortfärsbiffar med kantarellsås, och en del av trattisarna håller på att torkas i skrivande stund. Så nog var det en utfärd till Halland av bästa slag - och nu väntar vi bara på att sonen och svärdottern ska köpa fler möbler som ska levereras så att vi kan komma och hälsa på igen.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.