fredag 30 april 2021

Bubbel, eller inte bubbel, det är frågan

 

Jamen titta här! Här ligger det en nybliven 5-åring och snusar. 5 år, så fort det går! Den sprillans färska 5-åring är lite trött för vi har varit på avslutningstävling på kursen i rallylydnad vi går på. Rallylydnad, det är kul tycker både Loppan och jag, det händer saker hela tiden och är lite mer hej-å-hå än vanlig tävlingslydnad som i ärlighetens namn inte hade passat någon av oss. Vi är mer åt hej-å-hå-hållet. Det är en blandad grupp, där vissa tävlat mästarklass och någon av deltagarna (läs: Loppan och jag) är nybörjare så vi rangordnades inte inbördes, men både Loppan och jag hade otroligt roligt och fick mycket beröm av tävlingsledaren. Sen får matte träna sig på att ha lite mer pli på sina fötter, så blir det nog bra. Undra på att det snarkas i alla fall, för det är klart att det tar på krafterna att hålla koll på både skyltar och en matte i en hel tävlingsbana. Maken muttrade lite om att han också velat få plats på fotpallen med sina fötter, men hur kan man ha mage att fota undan en födelsedagsgris? Det går ju inte.

Men i alla fall; nog vore det väl värt lite bubbel och jubel? Sen är det ju faktiskt så också att vi har (plötsligt händer det!) en stenskiva med vidhängande vask i badrummet. Låter ju onekligen också bubbelpåkallat, men å andra sidan så lyser rörmokaren med sin frånvaro så något vatten har vi inte. Nåja, vi tar ett steg i taget. Rätt vad det är så kan man tvaga sig i badrummet också, och borsta bissingarna. Det kommer att bli en härlig tid! Så möjligen är det så att vi nog ändå avvaktar med det där bubblet.


Annars går det sin gilla gång här i Lund. Man går på promenad med Loppan, äter middag med maken, rycker lite i kirskålen, stickar en eller annan maska. Lite sådär. Fast jag har faktiskt också knypplat färdigt min Viggen som ska monteras på ett kuddfodral vad det lider. Jag gillar den där lite grova looken, men jag får erkänna att efter ha lirkat och trixat med vävslag och nätbotten med den här tråden så ser jag fram emot att knyppla i en tunnare och lite mer medgörlig tråd.


Jag har spolat upp till en Spindeludd i 50/2, och det är ju inte rasande tunt, men ändå lite mer lätthanterligt. Inbillar jag mig nu, innan jag sitter där och svär över avdragna trådar. Jag har inte kommit så långt än, men tre spindlar har jag hunnit knyppla i alla fall, ja egentligen något fler eftersom det blivit en del baklängesknypplande också. Så rutinerad är jag inte att jag bara kastar en förströdd blick på ett nytt knyppelmönster och sedan kastar mig över själva knypplandet med vild frenesi. Men å andra sidan, det är väl det som gör det så kul, att det inte är för lätt. Säger jag nu då, innan jag hopplöst villat in mig och dragit av tråden ett antal gånger.

...och nu har Loppan hoppat ner på golvet och snarkar vidare där, så nu kan både maken och jag ohämmat breda ut våra fötter på fotpallen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.