måndag 25 mars 2024

Kalasdags!

I lördags var det så dags för kalas, och inte vilket kalas som helst utan ett 8-årskalas! Feststämningen var på topp, möjligen undantaget katterna som var instängda för att slippa 2 livliga hundars alltför närgångna uppvaktning. Ett klokt drag.
Alla bitar för ett lyckat kalas fanns på plats. Ballonger, vimplar, presenter och tårta! Det visade sig att det finns en paleontolog-Barbie och det är ju passande för en tös som gillar historia. - Hon kan ju arbeta som arkeolog också, sa födelsedagsbarnet som redan visar en insikt i att man nog måste ha många ägg i sin korg om man ska livnära sig på att gräva upp gamla grejer.
Tårta, var det ja. Vi serverades inte mindre än två varianter, båda lika goda! Grynet nöjde sig i och för sig med marsipanrosen från den ena, eftersom hon inte gillar grädde, men farmor, som gillar allt i kakväg, möjligtvis med undantag av chokladbiskvier, mulade i sig tårta av båda sorterna. Knyttet fick ingen tårta, men var nog nöjd ändå.
Sen drog själva partajandet igång! Det las pussel...
...det var rena nattklubbsjammandet...
... vi skrattade så vi kiknade...
... begrundade tidens gång...
... fick den där idén som vuxna får om att ta en arrangerad bild av fyra kusiner. Kusiner som liksom inte låter sig regisseras så lätt. Vilket ju faktiskt ger roligare bilder med mer känsla ochs schvung i! Sen, ja sen blev det hjortfilé och grönpepparsås och rödvinsås och blåbärspaj och gott vin innan det var dags att dra sig hemåt igen, glada och mätta efter ett kalas av prima slag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.