söndag 7 februari 2010

Träning, mat och vin - lite blandat helt enkelt

En ganska ruggig helg har det varit och eftersom jag inte vill överanstränga Huliganen har vi inte pulsat runt i alltför djup snö. Då måste man ju roa sig med andra saker, ja förutom att äta god mat och dricka gott vin. Tja och lite vin till, om man nu ska vara skrupulöst ärlig.

Alltså, Huliganen får ju inget vin, han är faktiskt helnykterist den gossen, även om man visst kan tro att han är lite i hatten när han fnattar runt som värst.

Så vi har tränat vidare på lite fix och trix. Ett slag tänkte jag övermodigt att jag tar och slänger ut min nyckelknippa i en snöhög så ser jag om Huliganen kan hitta dem - men sen ryckte jag i det sunda förnuftet och lät bli, men tanken var frestande!

Det går framåt! Jag har gömt nycklarna i vedkorgen, i sovrummet, i soffan - och han hittar dem och numera så plockar han också upp dem och kommer med dem. Förvisso brukar han släppa dem på fötterna på mig, så någon regelrätt apportering kan man inte kalla det, men jag tycker han är jätteduktig ändå, mattes lille plutt.
Kan den illsluga matten ha gömt nyckelknippan under filten?
Det är en häftig grej, den där klickern! Tänk vad man kan åstadkomma med hjälp av denna lilla manick, och att få honom att göra det av egen fri vilja. Huliganen tycker fortfarande det är rätt läbbigt att ha nyckelknippan i munnen, så han är mycket noga med att plocka upp den i den lilla ringen av gummi (min fina Georg Jensen-nyckelring, och den låter jag hunden ha i munnen, hundmänniskor är nog inte kloka...).

Voila!
Alltså käre make, detta är inte Huliganen i soffan. Jag medger att det ser ut som en västgötaspets i en grön soffa, men i så fall är det en annan hund (vad gör den i min blogg??) i en helt annan soffa. Och OM det skulle vara Huliganen (vilket jag blånekar till) så är bilden photoshoppad såklart. Huliganen skulle väl ALDRIG sitta i vår soffa med en nyckelknippa i munnen. Ånej.
(Puh! Nu fick jag nog det bortförklarat)

Vad annat har vi hittat på? Stickat en vante. Fikat med syster. Köpt nya vinglas. Sovit i fåtöljen. T.o.m jobbat lite, vad nu det skulle vara bra för.

Mat, det är däremot bra det!

Det ser väl inte så dumt ut?

Creusetgrytan har fått lufta sig igen. Denna helgen blev det boeuf bourguignon - det frästes, bryntes, hackades och koktes så att dimman låg tät i köket. Fyra timmar senare var det klart och resultatet blev mycket väl godkänt! Blev inte sämre av att serveras med ett rhônevin, en Crozes Hermitage.

7 kommentarer :

  1. Soffan på filmen är som vanligt inte soffan som skrivit brevet, som det hade hetat i barnprogrammet Bullen för 20 år sen. Om du minns det? ;)

    Kan man klickerträna makar?

    SvaraRadera
  2. Gud så söt han är! Även om han nu har lågt ansatta öron, eller hur det nu var.

    SvaraRadera
  3. Köpt nya vinglas... -Var de gamla utslitna? ;)

    Här hemma ger vi stående ovantioner till Hulliganen som plockar upp nycklarna! Bravo!

    Jag tycker att du ska skaffa en till nyckelknippa med nycklar du inte är beroende av så kan du öva även i snödrivor, utan att riskera att varken komma in hemma eller kunna starta bilen...

    SvaraRadera
  4. Anna-Karin: makar klickertränar man på ett mer förstulet sätt, men det går! Jag har ju numera - håll i dig nu! - fått en matlagande man. Vips! bara sådär efter 30 år tillsammans.

    Emelie: Visst är han! Med öron och allt.

    Jeanette: Här lever vinglasen ett hårt och strävsamt liv. Vi är humana vinglasägare, så vi lät dem gå i pension när de kved av trötthet när vi tog fram dem ur skåpet.

    Bra idé med extranyckelknippa. Sen gäller det ju att hålla reda på vilken man slänger iväg förstås.

    SvaraRadera
  5. Vilken duktig kille! Och omåttligt söt där i soffan. Jag skulle behöva klickerträna min man till att inte bli sur när Emil varje natt runt 2,3 tiden står vid min sängsida och piper förtvivlat för att jag ska maka på mig och vika undan täcket. Hur ska han annars få plats?

    Du har en award att hämta hos mig, om du vill.

    SvaraRadera
  6. Lotti: det är bara att plocka fram klickern! Fast kanske inte just Frolic är att rekommendera som belöning till din man? Choklad? Kanelbulle? Oxfilé?

    Award?! Så spännande!

    SvaraRadera
  7. Jamen där ser du då! Well done, Hampus - du klär i nyckelknippa.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.