söndag 28 februari 2021

Gastkramande spännande!

 


Ja kanske inte det där med snödroppar, men medge att det piggar upp lite grann? Imorgon går vi ju in i mars, och mars det är ju ändå en vårmånad. Nu tänker jag leva i total förnekelse och inte minnas alla ruggiga marsmånader när gradantalet legat kring nollan och snöslasket runnit innanför kragen. Nej nu vill man tänka på snödroppar och utemöbler som klätts av presenningar och sånt. Jag vill kasta mig ut och köpa penséer så att hela den nya balkongen prunkar, för nu är det snart slutbesiktning och balkongen kan tas i bruk. Då vill man ju ha sol och ett hyggligt antal plusgrader, det säger ju sig själv.

Fast så var det ju ändå så att vi ska renovera badrummet med början imorgon, och då var planen att hemsöka ätteläggarna. Har man inget badrum, ja då blir det liksom svårt att bo hemma. Dels vill vi ha ett mer praktiskt badrum med vettig förvaring som passar in i stilen hos en nästan hundra år gammal lägenhet, dels börjar vissa saker sjunga på sista versen. Toalettstolen till exempel, som på sistone visat upp en hittills oanad nyckfullhet. - Håll ut! har vi sagt uppmuntrande till den, och tänkt att den klarar sig nog till den 1 mars. Men så ringde byggaren idag och det var onda knän och någon som blivit coronasmittad och sånt kan man ju inte hjälpa. Nu är planen att bygget drar igång nästa måndag i stället när knäet spottat upp sig - och vi hoppas i vårt innersta att toastolen kan tänka sig att göra sitt jobb ytterligare en vecka innan den går i pension. Vi smeker ner spolknappen och talar i milda ordalag till den, så får vi se! Spännande, minst sagt.

En annan sak som åker ut är tvättmaskinen. Den bara står där och tar plats, för varför ska man tvätta i en mindre maskin när det finns en utmärkt tvättstuga på vinden, med rejäla maskiner och torktumlare och torkrum? Fånigt ju. Så den har mest använts som avlastningsyta och det kan väl ändå inte vara den yttersta meningen med en tvättmaskin? 

Så det där med penséer, det skulle ju vänta tills vi flyttat hem igen... men nu får vi se... om man kan stå emot penséernas lockelse när man passerar dem på torget. Kan bli svårt. Har ju sett bilder på inköpta fröpåsar hos svärdottern, och även hört frörapporter från dottern och nog kliar det lite att så fröer, man ser ett prunkande grönskande hav av blommor och grönsaker för sin inre blick. Ändå tills man inser att ens odlingsyta är tämligen begränsad. Och förresten så brukar det ju mest bli något skrangligt av det som jag sår... men då kan jag ju å andra sidan hemsöka såväl dotter som svärdotter och tigga lite blommor! Sån är min listiga plan.

Nu har jag dock bloggat färdigt, för nu ska jag lägga lite doftprov åt den lilla hunden. Hon bryr sig inte så mycket om penséer och grönsaker, men att snusa upp dofter och få belöning, det bryr hon sig om.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.