måndag 22 februari 2021

Saker som gör maken alldeles väldigt o-glad

 Idag är det nästan vår igen! Sol och många plusgrader, ja då måste man ut i naturen. Så även maken, bestämde jag och Loppan, jo för det har varit VM i skidskytte, skridskor och alpint och det ena med det andra. Tryfferat med lite Manchester United-matcher. Och då förstår man ju att maken varit tämligen parkerad i tv-fåtöljen. När vi nu påbörjar en vecka utan minsta lilla VM, ja då är det läge att röra på sig. Maken följde godvilligt med. Inte alltför långt, lät han förstå, så vi åkte till Måryd. Först höll vi inte på att komma upp för en liten, men illvilligt isig, backe, men sen traskade vi på i frejdigaste stil.



Foto på hund på fotostenen fick det ju bli, så klart. Sen körde vi lite uppletande - ja Loppan letade upp mig och sen anslöt maken också, så det var ju ett lyckosamt uppletande får man säga. Sen åkte vi hem igen, på fryntligaste humör.

Väl hemma skulle maken ägna sig åt lite styrelsearbete, för att vara pensionär så är han rätt så sysselsatt får man säga. Och då menar jag inte bara med att bevaka diverse sporter.

Nu, nu skulle det kreeras exceldiagram och sammanställningar och så skulle maken skriva ut. - Ha! sa skrivaren (inte). Den påstod att den var ansluten till nätverket och på. Datorn påstod att skrivaren inte var ansluten. - Joho! sa skrivaren då. -Nehej! svarade datorn envist. - Gör jag icke! sa den sen försmädligt. Och så höll det på. Nu var det förvisso ett strömavbrott tidigare idag, som vi med nöd och näppe undkom att fastna i hissen på (däremot kom vi inte in i garaget. - Då går vi upp och tar en kopp kaffe så länge, sa maken. - Och hur ska det gå till utan ström? svarade jag då, måhända aningens sarkastiskt. På det hade maken inget riktigt bra svar). 

Men strömmen kom tillbaka och allt blinkade och tindrade och såg så förtroendeingivande ut - men skriva ut? Nänä. Då är det ju också så att vi bytte bredbandsleverantör för ett tag sedan. Den gamla leverantören skickade kravavgifter trots att vi hade autogiro och när vi undrade vofför, liksom? meddelade de att de hade problem med autogirot och tvådde sina händer. Nu kan man ju tycka att det är lite småfisigt att skicka förseningsavgifter när man själv gjort fel, men så såg de inte på saken. Efter att detta hänt ett antal gånger bytte vi leverantör och det är ju alltid nervöst. Ny router, nya pinaler som man inte begriper sig på, men minsann - maken fick igång allt, till och med printern, trots att den var lite tjurig till att börja med.

Men nu, nu var det minsann tvärstopp, trots att maken startade om såväl printer som router som dator ett flertal gånger. Och tänk, då var maken inte alls glad. Han spred inte små skälmska skratt omkring sig, så Loppan och jag drog oss undan ett tag. När det pyser ur öronen på maken så kände vi att vi kunde vara någon annanstans. Jag känner väl igen känslan, det är som när trådspänningen strular för femtiosjuttonde gången, eller man upptäcker en tappad maska där man inte alls vill hitta en tappad maska. 

Rätt som det var hade maken dock fifflat till printern så att den tog sig i kragen och gjorde vad en printer ska göra; skriva ut exceldiagram till exempel. Maken var återigen sitt fryntliga jag och friden sänkte sig. Tills nästa gång printern strular.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.