onsdag 13 april 2022

Det är bra med födelsedagar


 Idag var det födelsedag! Ingen mindre än dottern fyllde år, och det är ju en rasande bra sak, för då får man anledning att brista ut i sång, och sång, det är ju bra för endorfiner och det ena med det andra. Sedan blir man bjuden på födelsedagsmiddag, en alldeles utomordentligt god torskrygg som svärsonen hade lagat på dotterns begäran, och efter det fick man en fransk pärontarte som dottern och Grynet hade bakat - så nog är det bra, det där med födelsedagar! Ganska bra var det nog också att jag ränt runt med vovvar och vän i två timmar på förmiddagen, plus att maken och jag spelat 9 hål golf på eftermiddagen.  Det där med "spela" kan man tolka lite som man vill - det gick lite hit och lite dit och än slank den ner i diket. Jaja, det blev i alla fall gott om plats för torskrygg och pärontarte.

Dessutom fick man träffa Grynet och Pyret, och det får en ju automatiskt på bästa festhumör! Ja vi träffade även på katterna, vilket blev ett himla ståhej innan vi fick arrangerat katter på en våning och Loppan på den andra. Lugnast för alla, även om Loppan tyckte att det var ett ganska dåligt arrangemang.



Innan vi blev utspisade med god mat hann vi dock med lite annat. Spela spel till exempel. LasseMaja-spel. Både Grynet och Pyret förklarade spelreglerna för mormor, mycket ingående och pedagogiskt. Dock med var sin pedagogik och samtidigt i munnen på varandra, så mormor blev inte så värst mycket klokare, men spelade på ändå. Min motspelare var Pyret, med Grynet som spelkontrollant.


Fast motståndet var övermäktigt och till slut fick mormor se sig besegrad av team Pyret och Grynet - och i ärlighetens namn har mormor fortfarande rätt dimmiga begrepp om vad spelet gick ut på och hur spelreglerna såg ut. Men bästa kvinna vann, det är helt säkert!


Nu var det ju inte den enda underhållning som bjöds denna festkväll, nej minsann. Trolleriföreställning fick vi också!

 - Blunda nu, ingen får titta, så ska vi trolla! sa magikern Grynet som bistods av sin assistent Pyret på ett mycket professionellt sätt.


Och har man sett på maken - visst fungerade trolleriet! För när vi öppnade ögonen igen.... ja då var flickorna borttrollade! Som tur var inte längre än till vardagsrummet, varifrån vi hörde förtjusta fnitter.

Men så småningom var all torskrygg uppäten, pärontarten likaså och flickorna skulle gå i säng så Loppan, maken och jag tog en sista promenad och åkte sedan hem. Det tror jag katterna uppskattade.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.