måndag 11 maj 2020

Det var måhända något förhastat

Igår greps jag av en allmän nu är det snart sommar hurra!-eufori vilket föranledde mig att, uppmuntrad av +20 soliga grader och utesittande med bara ben, tvätta alla yllevantar och dito -mössor. Det kan ha varit därför som man vaknade till en avsevärd mängd färre plusgrader imorse och att man fick krypa till korset och ta på sig ett par förvisso tunna, men i alla fall, vantar.

Förresten var det inte det som väckte mig, misstanken om kyligare grader, utan en hurtig försäljare som ringer mig kl 8 på morgonen. Man vet ju hur det är, om någon okänd inleder med "hej Irene!" och låter som om det vore ens allra bästa vän, då gäller det att mota Olle i grind. Man blir ju inte direkt gladare av att äntligen ha somnat om efter en något sömnlös natt.

Igår, ja då var det som sagt sommar! I alla fall försommar. Solen sken, syrenerna börjar slå ut och vi firade denna söndag som uppförde sig så förträffligt med att avrunda med lammfilé och en synnerligen god Barolo som maken fått i present. Den satt som en smäck, får jag säga.

Idag dricker jag inte Barolo. Idag tvättar jag och dessemellan rantar jag runt med Loppan och ytterligare dessemellan dricker jag te, stickar på något randigt och läser lite. Inte så dumt det heller. Det där polkagrisrandiga ska bli en liten sommarschal tänker jag mig. Mycket rekorderligt och sparsamt så stickar jag i garner som jag hittade i mitt skåp. Resterna av en bröllopsschal West Yorkshire Spinners' Exquisite och ett rödmelerat silkesgarn som jag inte kommer ihåg var det är köpt, eller vad det är. Spelar ingen roll, det blir randigt och glatt och det kan man behöva. Faktum är att häromdagen avslutade jag ett projekt och sen kände jag mig som ??? - sticka? Varför? Vad? Va-ska-det-vara-bra-för? !! Ja alltså detta var en ovan och synnerligen obehaglig känsla - inte ha lust att sticka? Jag tror dock att jag kommit över denna känsla med hjälp av lite randig terapi, och det känns som en lättnad.
Loppan? Hon sitter på mattan och tycker att vi ska träna på "kryp". Inte för att det kanske direkt är så himla roligt, men eftersom det genererar en himla massa klick och belöningar och det, det tycker Loppan är roligt och bra. Så det får nog bli lite krypande när lakanen är färdigtvättade.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.