lördag 23 maj 2020

Lördagsfeeling

Numera har ju inte det där med helg samma känsla som tidigare när man löneslavade vecka ut och vecka in. Tvärtom, det är rentav lite svårt att komma ihåg vilken dag det är. Rätt vad det är så är det helgdag igen, Kristi Himmelsfärd och påsk och pingst och allt vad det är. - tänk, jag kommer inte håg att det var helgdagar så titt som tätt när man jobbade, sa maken som ju nu hunnit vara pensionär en hel vecka.
Idag är det i alla fall lördag, det vet jag bestämt. Igår, ja då var det fredag, och då var vi i Halmstad och hälsade på ätteläggen och hanses hustru. Då får man god mat och fina promenader. I all synnerhet Loppan tycker att det är livet på en pinne att få ränna runt på stranden och få den rätta vindrufsiga frisyren. Det är hon som syns som en liten mörk fläck där till vänster. När hon inte fräste runt i sanden rullade hon sig länge och njutningsfullt i tången och struntade högaktningsfullt i mattes protester. Det är inte så ofta hon får tillfälle att gå i clinch med tång så då gäller det att passa på, tänkte Loppan. Sen åkte vi tillbaka till lägenheten och Loppan ville prompt ligga i soffan, tång eller ej. Och eftersom sonen och sonhustrun är svaga för den fyrbenta och har svårt att neka när hon tittar på dem med sina bruna ögon som säger "ni vill väl ha mig i soffan nära er, eller hur?!", så hämtade de en handduk och släppte upp henne i soffan ändå. Undra på att Loppan trivs som fisken i vattnet när hon är på besök i Halmstad.

Idag är det som sagt lördag (man får upprepa sig när man börjar bli gammal och halvsenil). Då tycker jag man ska baka. Alltså bakade jag en chokladkaka. Notera hur jag lite nonchalant tjusigt sådär  har arrangerat några av årets första inhandlade jordgubbar bredvid. Det blir lamm och jordgubbar ikväll. Ja inte tillsammans, det låter som en märklig kombination. Först det ena, och sen det andra. Någon j-la ordning får det ju ändå vara.
Medan vi äter kan vi avnjuta blomsterprakten. Det damp nämligen in en ny bukett till maken idag. Hade jag vetat att det där doktorerandet skulle resultera i så många fina buketter, ja då hade jag väl hetsat honom till att doktorera långt tidigare!

När jag inte bakar chokladkaka, ja då stickar jag på en rosa tröja till Grynet. Pretty in pink, det är vad hon kommer att bli. - jag tycker om alla färger mormor, säger Grynet, - men rosa är min FAVORITfärg! Och då blir det rosa tycker mormor. Varför skulle jag komma dinglandes med en mullvadsgråbrun tröja när det nu finns rosa garn? Vore ju fånigt, minst sagt.

Nu ska jag gå ut och tvinga maken att gå och gömma lite doftprover så att Loppan och jag kan noseworka lite. Det gör han säkert så gärna, just för tillfället håller han på att sortera om i sin vykortssamling. Imorse meddelade han mig den omstörtande nyheten att han kommit på att han inte skulle sortera sin mångfald vykort efter utgivningsförlag, utan efter producent! Ja ni hör ju, revolutionerande minst sagt. Den deltiologiska världen skakar i sina grundvalar. Det kan hända att det var tvärtom. Eller om det var några andra kriterier? Jag kan möjligen ha missat något där och inte lyssnat andäktigt koncentrerat.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.