lördag 6 mars 2021

Kökskompis

 Jag har suktat, längtat och trängtat. En Ankarsrum Köksassistent, det ville jag ha. En sån skulle göra mig liv komplett, det kände jag långt in i själen. Min mamma hade en sån och vart den tog vägen när vi tömde huset vete sjutton, men nu kan man inte gråta över spilld mjölk. Eller Ankarsrumar för den delen. Men så, när jag väl hade kommit mig för med att nu, nu skulle det ske, en Ankarsrum skulle inhandlas och flytta in, och den skulle vara röd! - ja då fanns det inte en röd att uppbringa. Pandemin satte käppar i hjulet. Suck! Men så, förra helgen upptäckte jag att nu, nu gick det att beställa, och jag kastade mig som en panter på tangentbordet, och det var en himla tur det, för på måndagen var den röda slut i lagret igen. Det är ju synd om alla andra som vill ha en knubbig röd pjäs i sina liv, men ändå en attans tur för mig.

I torsdags eftermiddag hämtades den hem i triumf, packades upp och jag läste instruktionsboken. Här skulle inget lämnas åt slumpen!


Premiärbaket blev bröd och ingredienserna mättes upp, i rätt mängd och allt. Brödrullen och brödkniven monterades och alla ingredienser hälldes i. - Snyggt! sa jag förtjust till mig själv. Men sen tänkte jag att storheten i det hela kanske ändå inte framgick? En actionbild fick det bli!



Tja, sedan skulle det jäsa och så, och jag vankade runt som en äggsjuk höna, medan jag väntade på att få känna på degen. Rätt vad det var så var det dags! Väljäst och pösig och lät sig bakas ut till långpannebröd med frön i. Provsmakat och befunnet utmärkt är brödet också!

I morse kände jag ändå att ja, jo, det är ju nog så bra med bröd... men det verkliga testet borde väl ändå vara att baka kardemummabullar? Om inte annat för att det gapar tomt i frysen efter bullar och så är det ju så gott! Dessutom hade jag ju inte provat degkrogen.... - Här finns inget annat att göra än att baka bullar! utropade jag och iklädde mig mitt fina lunnefågelsförkläde från Shetlandsöarna. Har man en röd Ankarsrum, ja då får man ju försöka att matcha den lite i elegans menar jag.

Det gläder mig att kunna konstatera att den bestod kardemummabulleprovet också! Jag känner på mig att vi kommer säkerligen att få en lång och lycklig relation. Och att det kommer att bakas många bullar framöver.
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.