måndag 22 mars 2021

Tuff, tuff, tuff...

 

Här kommer födelsedagståget tuffande - och det måste ju förevigas för eftervärlden. Har jag fotograferat det vid varenda födelsedag hittills, så skall det så klart finnas på bild när Grynet fyller 5 år också!

Eftersom morfars och mitt badrum fortfarande ser ut som en arkeologisk utgrävd brunn från Mesopotamien eller så (här kommer maken att skaka klentroget på huvudet och muttra "vad pratar hon om?") så fick vi vara med även vid morgonens gratulationsfrukost.




Vi sjöng och hoppade i sängen (vissa av oss) och Grynet öppnade paket och blev jätteglad över den fina pyssellådan hon fått av mamma och pappa. Inte mindre än två Lasse-Maja-böcker fick hon också, och de har vi hunnit läsa i också, Grynet är en stor Lasse-Maja-fan. Mormor var rätt nöjd med att hon faktiskt lyckades lista ut vem tjuven var innan det avslöjades. Kalla mig Sherlock.


Sen skulle ju pyssellådan invigas också, och det pysslades intensivt så att glitterlimmet for som tomtebloss genom luften. Många tjusiga skapelser kreerades redan innan man hunnit ur pyjamasen. 


Så småningom var dock alla påklädda och man kunde övergå till andra aktiviteter; dansa runt med ballonger, eller läsa födelsedagsböcker till exempel, innan det blev dags att gå på födelsedagstårtan!



Grynet hyste vissa misstankar om att hennes pappa eventuellt var spekulant på rosen på tårtan, men hon hade inte behövt oroa sig; rosen blev såklart hennes. Fattas bara när man fyller 5 år!

Sen blev det god mat, mycket prat och lite vin. Dock inte till födelsedagsbarnet, nog för att hon börjar bli stor men än får det där med vin vänta lite. Hamburgare fick hon dock, för det hade hon önskat sig till middag. Även om hon skippade själva burgaren, hade osten utanpå hamburgerbrödet och sen bara ketchup - men är det så man vill ha sin födelsedagsburgare så är det! 



Så småningom knoppade alla in och sen blev det en ny dag då pyssellådan kom fram igen, så till den milda grad att Pyret rusade upp till sin sovande morfar och informerade honom att hela köket var svart! Fast det var ju en överdrift tycker mormor; lite på tapeterna, en del på fönstret, en del på Grynet och dessutom trampade Loppan i lite utspilld färg. Det blir fina tassavtryck då. Men nu hade ju Grynets mamma varit klok och förutseende och köpt vattenlöslig färg, så allt löste sig till det bästa. Dock finns inga bildbevis, ty mormor var upptagen med att torka färg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.