onsdag 12 maj 2021

Plötsligt händer det

 Eller ja, kanske inte så plötsligt och förresten så kan man väl knappast säga att det händer just nu - men jag tycker ändå att det kan vara dags att blogga lite badrum. För i princip är det färdigt och vi kan både bli rena om kropp och knopp och tänder och allt som ska till, men visst är det så att någon låda ska justeras och någon silikonlist ska upp... nu känner jag ändå att ska jag vänta på det så tar tålamodet definitivt slut.




Redan när vi flyttade in i lägenheten tänkte vi att badrummet skulle nog göras om så småningom. Inte för att det direkt var fult, men inte så praktiskt för oss, och framför allt lite trångt med den där tvättmaskinen som bara stod där och tog plats. Så kom köksrenoveringen emellan, och sen måste man ju fundera lite och planera och grubbla över gamla vattenrör och det ena med det andra.

Sen blev det ju lite covid-förseningar och sådär - men en vecka in i mars drog hantverkarna in och vi gav oss iväg för att hemsöka barn och barnbarn, vilket ju var en avgjort bonus! Plus att vi slapp höra oväsendet från när golv bilades bort och väggar revs ner...



Emellanåt kom vi ju hem för att se hur det framskred.  Eller framskred och framskred - det kändes lite lätt nervöst när man kikade in det som mest framstod som en mycket liten garderob i en rivningskåk. Skulle det verkligen få plats med ett helt nytt badrum här?! Och skulle det ens gå att bygga upp något som inte kändes som ett bombhål?


Det luktade fuktig puts och var murrigt och mörkt och inte direkt så att man kände hur trivsamt det skulle bli. Men sen började det ändå kännas som att det ändå gick framåt. Golvet kom på plats och kakel och ett lite hopp började väckas. 



Tre till fyra veckor skulle det ta, sa man. Nu vet man ju hur det är, man får alltid ha en säkerhetsmarginal, men lite längre tid tog det ändå. Och när det gått nästan fem veckor så kände vi ändå att nu var det dags att flytta hem. Man vill ju inte helt nöta ner sitt goodwill-kapital hos barnen och lite längtade man väl ändå efter sitt garnskåp och sina böcker. Så när toastol och dusch (i princip) var på plats flyttade Loppan och vi hem igen. 

Och sakta men säkert kom sakerna på plats - lådor och skåp och spegel och lampor och allt som ska till. Vi är väldigt nöjda, duschen känns som att man står i ett milt sommarregn, det finns massor av plats i lådor och skåp, toastolen är hög och bekväm vilket man ser som en bonus när ens knän inte är av det spänstigare slaget längre. Nya duschhanddukar av absolut fluffigaste slag är på plats. Golvvärmen är på, det fick man vänta med ett tag, men nu är det ljummet om fossingarna när man kliver in.







Så det blev bra, det där - dock känner jag att nu får det vara färdigrenoverat med större projekt. Nu vill jag bara bo här och leka med Loppan, sällskapa med maken, klappa på mina garner och njuta av livet i största allmänhet. Alldeles ren och fräsch nu när vi har ett så fint badrum.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.