lördag 29 maj 2021

Vågar man sticka ut hakan?

 ...och säga att det är en utmärkt lördag det här, utan att Ödet slår en i huvudet med en slägga? Bara en sån sak som att det är soligt och ganska varmt! Kan man ana ett litet hopp om att vinterjackan äntligen kan tvättas och hängas undan tills hösten är här? Eller är det att vara för övermodig och dumdristig?

Maken och jag inledde dagen med att åka och köpa en hortensia och sen åka hem till dottern. Vi kände att hon kunde behöva en hortensia eftersom hon drattat nerför trappan och brutit handleden. Och det är ju inte så utmärkt, det kan ingen påstå - men om man nu nödvändigtvis ska viras in i gips så är det ju ändå bra att det är vänster handled. I alla fall om man är högerhänt.

Dotter befann sig ute i trädgården och slogs med en täckduk som skulle över en pallkrage. Inte så lätt när man är enhänt, men maken och jag ryckte raskt in och fifflade dit täckduken och sen gick vi runt och tittade på allt som frodas i trädgården. Det är en härlig tid nu! Loppan rände också runt och skällde på det som skulle skällas på, rullade sig i gräset och såg ut att ha det allmänt behagligt.


Vi inspekterade den nya fönsterväggen också, och det har verkligen blivit bra! Massor med plats när man ska springa ut och in med nödvändiga saker. Vinglas och rabarberpaj är ju sånt som osökt faller en i tanken.


Dottern har ju på senare år utvecklat en faiblesse för att verkligen röja runt i trädgården, inte bara fin-påta sådär, så hon tyckte ju att det var lite småfisigt nu när solen sken att inte kunna gå loss med spade och skruvdragare och sånt. I stället fick hon agera arbetsledare - eller varför inte säga som det var, agera diktator - så att andra fick vända kompost och skruva ihop bänkar och sånt. Medan svågern gick loss med spaden så skruvade maken och jag ihop bänken och nog gör den sig bra framför uthuset? Precis en sån plats där man kan sitta med en kopp te och en kanelbulle medan man planerar nästa projekt tänker jag.


Och nog ser det ut som att dottern och svärsonen också tycker det, att bänken blev bra. Trots avsaknad av te och kanelbulle, men det är ju sånt som kan komma senare.


Sen lämnade dock maken och jag dem åt trädgårdsarbetet, för då skulle vi hem och snajda till oss lite. Maken bjöd nämligen sin kära hustru (=yours truly) på afternoon tea på Grand Hotel idag. Då vill man ju ha lite rött nagellack så klart, och rentav tunna strumpbyxor och mascara, vilket kändes märkligt ovant efter ett drygt år när man inte varit runt så mycket. Himla trevligt var det, så till den milda grad att jag tog två (2 alltså) foton, som var ungefär identiska. Sen ägnade jag mig åt att äta scones med körsbärssylt och då glömdes det bort att ta fler stämningsfoton över Grand, och över mig, och över sconesen och tekannorna och sådär. 

Nu sitter jag här och tänker att lite kvällsmat ska jag väl sno ihop - inte för att man direkt är vrålhungrig, det kan ingen påstå.

Som sagt, en utmärkt lördag så långt. Jag hoppas den fortsätter i samma goda stil.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.