måndag 28 februari 2022

Ljuset

 Vårljuset har kommit, och det är välbehövligt när världens galningar gör vad de kan för att släcka ljuset i världen. Då behöver man ta till det som krävs för att hålla modet uppe; umgås med vänner. Klappa sin vovve, ja sin man och övriga tillgängliga familjemedlemmar med för den delen.


Vi gick på promenad i Stadsparken med Flora, som är ung och glad och som skulle komma in till storstan (nåja) och miljöträna lite. Flora är också en raggig hund med vänliga ögon, så trots varierande benlängd fungerade hon och Loppan bra tillsammans. Vi spanade på höns och tittade på andra hundar och människor. Efteråt gick vi och fikade på Espresso House för att ytterligare miljöträna oss. Det var vi och en smärre miljard studenter, jo för nu köade de för att få en uppgift till karnevalen som går av stapeln i maj, och då behöver man uppenbarligen styrka sig med en fika. 

Vovvarna skötte sig bra, och Flora skällde bara lite när hon ville ha en bit godis. Kanske inte så himla kul, tror jag de tänkte, men att lära sig att vara stilla kan också vara bra.


Trots solen är det kallt på morgnarna, men de tåliga vintergäcken backar inte för lite rimfrost, de står där så tappert och lyser som små solar ändå. Vincan kanske inte direkt lyser som en sol, men medge att det är rätt snyggt med lite fransar på bladen!


När det är kallt, och när man ska iväg och åka slalom (vilket undertecknad lyckligtvis inte ska), ja då kan man behöva något varmt att sitta på när man är ute. Och då är det ju väldigt bra att mormor/farmor hittade en beskrivning på nalledynor. Så nu är tre nallar stickade och tovade, och två ska snart iväg ut i den där snön. Nu är det en slump att just de är stickade i de ukrainska färgerna, men man vill ändå skicka en bamsekram till alla ukrainare.


Loppan, hon ska inte heller ut i någon snö för tillfället, men hon gör sig rätt bra i lite frostnupet gräs också får jag ändå säga.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.