onsdag 16 februari 2022

Perspektiv

 Man vacklar upp på morgonen och bänder upp ögonlocken för att se vad som finns därutanför. Regn, t'exmpel. Det behöver man ju inte titta på. Nej, i stället ramlar man ner i soffan bredvid maken som redan sköter sitt värv som OS-tittare.


Tittar man åt ena hållet, ja då är det något OS-aktigt på TV:n. Något som man inte är så himla intresserad av. Och vad är det med att inte kunna ha nummerlappen på sig på beprövat gammalt sätt? Blir man automatiskt mer cool om man ser ut som en 2-åring som inte lärt sig att klä sig själv ännu?


Nej då krävs andra perspektiv. Alltså vänder man blicken snett åt vänster och vad hittar man väl där? Röda tulpaner minsann, och alldeles utan nummerlapp dessutom. Fint. Men är detta det optimala perspektivet? Finns det något som kan slå röda tulpaner?


Klart det finns. Om man tittar ännu  lite längre åt vänster. Och alldeles utan nummerlapp hon också. 

Men sen blev det så infernaliskt spännande, både i skidskyttestafetten och teamsprinten att jag satt klistrad vid tv-rutan. Tulpaner eller ej. Loppan parkerade sig dock vid mina fötter (hon var väl också intresserad) så henne kunde jag snegla på emellanåt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.