lördag 12 februari 2022

Starten på helgen

 Lördag eftermiddag. Det är tyst och fridfullt, ja om man bortser från att såväl maken som jag just ätit knäckebröd och säga vad man vill om knäckebröd, förutom att det är gott, särskilt tyst och fridfullt är det inte.

Igår åt vi inte knäckebröd, nej då hade jag bakat frallor. Det gick ju så bra förra gången jag bakade frallor, Nils van der Poel skrinnade hem guld, så jag tänkte att är det bara det det gäller så nog ska jag göra vad jag kan. Och det gick ju bra. Guld på 10 000 meter och världsrekord dessutom! Största förtjänsten är nog ändå Nils egen, men jag känner ändå att jag bidragit lite grann.


På kvällen, ja då blev det köttbullar! Dottern och svärsonen skulle ut på lokal och fira ett litet jubileum och då kommer Grynet och Pyret till mormor och morfar. Här blev det inte 6-rätters avsmakningsmeny med vinpaket till det, men det blev köttbullar med lingon och pasta eller potatis, vatten eller mjölk och sen glass till efterätt - så jag tror att alla blev nöjda!





Det var alldeles för länge sedan flickorna var här, så det var fullt program! Rita och klistra och balansera och titta lite på OS med morfar. Curling var dock ingen omedelbar hit, och jag kan nog säga att jag förstår flickorna. Inte går det upp mot van der Poel direkt. Så småningom var det dags att gå och lägga sig, fast först måste man ju hoppa lite i sängen så att man blev alldeles suddig. Ja, man måste ju läsa lite om Mamma Mu och Kråkan och lite om Bamse och alla hans äventyr. Snart sov alla gott, ja utom studenterna som drog igång ett rejält partajande. I all synnerhet vid halvtvå-tiden på natten, och då blir man lite trött och tänker att de kunde gott gå hem och läsa om Mamma Mu de också och inte störa en mormor som behöver sin skönhetssömn.


Synnerligen tidigt gick morgonreveljen. Vissa skulle titta på OS och andra ville gärna sova en stund till nu när studenterna äntligen hade ramlat i säng. Det tyckte flickorna visst att vi kunde göra - fast samtidigt var det ju mycket som skulle avhandlas. Mormor inser när slaget är förlorat, så vi åt frukost och Pyret och jag gick ut i Botan och rastade Loppan innan vi ägnade oss åt en rejäl pysselsejour i Pysselrummet. Vi har limmat och klistrat och sytt små kuddar och målat med vattenfärger och lagt pärlplatta och lite av varje faktiskt. - Ska vi göra smällkarameller? undrade Pyret som tänker utanför boxen och inte låter sådana fyrkantiga petitesser som att det inte direkt är jul hindra sig. Tyvärr hade dock mormor inget silkespapper, men det gick bra ändå.

När vi var färdigpysslade för stunden gick vi upp och åt mjuk chokladkaka och sen kom mamma och hämtade sina flickor och då blev det tyst och tomt här hemma.


Jag tog Loppan och åkte ut i lite kyligt blåsig men solig natur och luftade såväl hunden som mig själv. Inte dumt alls!

Och nu sitter maken och jag här, knäckebrödet är färdigknastrat med, maken tittar på skridskor och jag bloggar medan en stickning ligger på vänt bredvid. Loppan snarkar på mattan och strax ska jag gå ut och laga Tartiflette. 

Det har varit en mycket bra start på helgen, och jag hyser gott hopp om fortsättningen, jo för imorgon ska vi alla åka till Kickan och äta tårta. Blir fint. I all synnerhet om studenterna stannar hemma ikväll med mamma Mu, lite köttbullar, mjölk och kanske lite glass för att festa till det, och sedan ramlar i säng i rimlig tid. Troligen är dock detta för mycket att hoppas på.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.