lördag 30 juli 2022

Blomsterminnen


När jag gifte mig (ja maken gifte också sig, vi gjorde det liksom tillsammans), då hade jag rosor och freesia i min bukett. Min tärna hade luktärter, och luktärter har jag alltid tyckt om. Därför är det ju nu så himla bra att dottern försett mig med plantor som levererar blommor! 

Imorse, när Loppan och jag traskat runt och gjort vad som skulle göras gick vi ut i trädgården och där plockade jag en liten bukett av utslagna luktärter. Nu står de där på matsalsbordet och doftar gott, placerade i den lilla vasen från Venedig som mamma köpte när hon, pappa och jag var där på semester. Utlandssemestrar var inget vanligt förekommande hos oss, men nu hade vi åkt till Riccione. Jag var väl en 14-15 år, och jag gissar att syrran redan flyttat hemifrån eftersom hon inte var med. Jag stickade en blå-vitrandig halternecktopp minns jag - satt på stranden och stickade. Jojo, det gäller att börja i tid (fast sedan hade jag ett långt stickuppehåll).

En dag åkte vi till Venedig på utflykt. Ärligt talat så kommer jag inte ihåg så mycket; San Marcusplatsen, gondoler och att jag hade en röd byxdress på mig. Vore ju bättre om jag kommit ihåg något mer kulturellt än min gamla byxdress kan man tycka.

Jag kommer dock ihåg att mamma ville ha något i glas med sig hem från Venedig och i en butik köpte hon denna lilla vas, i grålila glas med gulddekor. Kanske inte riktigt min stil, vare sig nu eller då, men den passar ju utmärkt till luktärter och är ju ändå ett fint minne från Venedig - bättre än röda byxdressar. (Även om jag vill minnas att jag kände mig väldigt fin i den).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.