torsdag 14 juli 2022

Torsdagstankar

 Vips! så var det torsdag. Torsdag morgon, om vi nu ska vara så noggranna. Tidningen är läst. Tanden är borstad. Maken är godmorgon:ad. Loppan är inte gången med, men snart så. Hon sover ändå fortfarande. Vi hade ju besök igår av Becky och hennes pojkvän igår, grillning i trädgården och prat om tågluffande. De hade nyss tågluffat till Budapest bland annat. - Precis som jag gjorde! sa jag förtjust då. Med skillnaden att jag tågluffade dit 1976 och mina minnen är lite dimmiga. En väldigt trevlig kväll hade vi, så Loppan kom möjligen i säng lite senare än vanligt. Hon var ju upptagen med att sitta i soffan och tigga grillad korv. I trädgården får man nämligen sitta i soffan. Däremot får man inte tigga mat, men det väljer Loppan att bortse från.

Men annars har det varit en ganska lugnt vecka, så kan det bli när man blir lite skruttig, så lördagens golf och restaurangbesök stannade vid en inställd plan. Så småningom piggnar man ju ändå på sig, och då vill man ju göra saker. 


Baka kardemummabullar till exempel. Och det måste ju förevigas såklart. Tror jag? Det kan vara så att det finns alldeles för många bilder på bullbak i en blogg nära dig. Men nu tog jag foto, så då kommer det med. En bild tog jag. Så voíla! "Kardemummakärnor i mortel" kallar jag, väldigt kreativt, denna bild.


Broderat lite julbroderi har jag också gjort. Jag tackar också min lyckliga skapare för att jag shoppade bort lite ångest när maken låg på sjukhus i vintras och köpte mig en förstoringslampa. Annars hade det nog fått firas jul alldeles utan julbroderi minsann. Tänk vad allting är smått nuförtiden!


Och på tal om smått, så promenerade Loppan och jag hem till syrran och våldgästade henne en eftermiddag. Såklart ville vi gärna träffa syrran, vem vill inte det?, men det var något annat litet som drog också. Enya blev så trött av att träffa Loppan och mig att hon fick ta sig en liten tupplur tillsammans med grisen. Terriers och tanter tar på krafterna!


Grynet och Pyret har också umgåtts med djur. Lite glamping i Skånes Djurpark. Alltså, detta verkar ju hur mysigt som helst, få bo över i en djurpark och vara med och mata djuren och knalla runt på egen hand när parken är stängd, vilken lysande idé! Lite förvånad är jag ändå över att de verkar ha dinosaurier som knallar runt där, har de inte sett den gamla filmen Jurassic Park? Vill man verkligen mata en dinosaurie?



Det blev ändå golf, igår. Och mot alla odds och alla förväntningar så gick det ganska bra. Eller, här ska inte sättas några ljus under några som helst skäppor, det gick jättebra! Här har man gått och hackat sig fram i hur många år som helst, och så plötsligt så blir det så stabilt och bra att man baxnar. Man tror liksom inte att det är man själv som går där och vevar med klubborna och ser bollen flyga i ungefärligt rätt riktning på ett mycket medgörligt sätt. Lika bra att njuta. Nästa runda lär jag hamna i dammen framför 9:ans green som vanligt. Ligga i ruffen på 7:an. I bunkern på 6:an. Inte komma över vallen på 1:an. Så icke igår. Och jag är helt säker på att detta är helt och hållet den raggiga caddiens förtjänst - hennes och makens som var så positiv och uppmuntrande och stöttande hela rundan att man kunnat pussa honom (trots att jag tvålade till honom rejält). Det gjorde man också. Sen firade man med lite sotad röding och en öl. Just because I'm worth it.


Sen åkte vi hem och jag lagade jordgubbs- och rabarberpaj. Som finns på ett (1) foto. "Sommarsymfoni i djuprött och guldgrönt" kan man kalla denna bild. Om man nu är lite pretentiös av sig.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.