söndag 17 juli 2022

Kalas!



 Ballongerna var på plats! Födelsedagståget likaså! Men vem var det som hade kalas?


Det var ju Kickan som hade 1-årskalas denna fina sommardag! Alla kusinerna kom, stora som små. Loppan var där. Och alla firade Kickan med många fina paket.




Det var presenter som lät, presenter som skulle läsas och studsas och byggas med. Kickan var intresserad av allt! Loppan var också intresserad, men visade en berömlig återhållsamhet och tuggade inte på något alls - även om den där piggiga bollen var synnerligen intressant.




Medan vi väntade på storkusinerna och deras föräldrar som hamnat i bilkö på vägen gick vi ut i trädgården ett tag. Där finns många bra grejer - rutschkana och smultron till exempel. Och en hund att klappa på, vilket kusin Knatte tyckte var synnerligen spännande.




Sen kom ju äntligen Grynet och Pyret med familj, och då fick Kickan ett jättepaket Duplo! Eftersom Kickan inte sett ett duplo förut fick hon också professionell hjälp med att bygga, så nu tror jag att Kickan kommer att klara detta galant framöver.


Men blev det inte tårta? undrar nu Vän av FödelsedagsOrdning. Klart det blev! Jordgubbstårta. Fast självaste Födelsedagsflickan och Knatte fick gröttårta med blåbär? Farmor tänkte i sitt innersta att när hon fyller år, så gör farfar bäst i att inte komma och servera gröttårta. Fast nu är ju farmor inte 1 år utan några till och då har man fått dåliga vanor, så är det bara. Kickan och Knatte var nöjda ändå, och det är ju faktiskt huvudsaken.





I Kickans trädgård finns det ett väldigt bra träd, ett där det ibland växer Kinderägg! Men det var nog inte säsong för Kinderägg, för trädet var i stället proppfullt av plommonkart. Dock fanns det ett litet brev....med en ledtråd....och en skattjakt senare hade Grynet och Pyret hittat lite lördagsgodis. Och trädkojan kunde man ju klättra i ändå, och äta sitt byte lite grann så där från ovan.



Så småningom åkte alla gästerna hem - utom farmor och farfar som skulle sova över. Kickan tog sig en liten tupplur, eftersom hon inte haft tid med det tidigare under dagen, och sen kom hon in i andra andningen. Då flögs det flygplan, grejades med duplo och hölls konsert med den nya xylofonen minsann. Till slut somnade dock allihop och sov så det dånade hela natten lång - undra på det efter ett sånt hejdundrande kalas!

På morgonen kom farmor och Loppan upp till en pigg och nyter liten dam som blev väldigt glad över att träffa Loppan igen. Medan pappa och mamma åkte iväg några timmar på tråkiga vuxenärenden höll sig Kickan, Loppan, farfar och farmor fullt sysselsatta.


Lite bricksurfing till exempel. Klappa på Loppan. Vi byggde, sjöng, spelade xylofon och gjorde en massa annat också, men då var farmor så upptagen med det att det inte blev några foton. Man kan ju verkligen fråga sig hur det är med farmors simultankapacitet?


Sen blev Kickan trött. Hon deklarerade klart och tydligt att det där med napp, det var dumt. Urdumt till och med. Sova i vagnen var ännu dummare. Man kan rentav säga att det var en urkorkad idé. Nej, Kickan ville sova i soffan med farmor. Det kan hända att även farmor slumrade till en stund.



Men så småningom vaknade både Kickan och farmor, på gott humör och med svettrufsigt hår, vilket faktiskt såg charmigare ut på 1-åringen, så det är därför hon får synas på bild.


Sen kom mamma och pappa hem igen, och de hade säkert längtat jättemycket efter sin Kicka. Farmor och farfar packade sina pinaler och hoppades att de hade kommit ihåg allt. Säker kan man inte vara.


- Har du kollat överallt? sa Kickan och pekade med ett bestämt finger på sin något disträa farmor. Det är tur att man får lite hjälp.

Och nu är det ett år tills nästa gång - men det går så rasande fort så man hinner knappt inte med.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.