lördag 30 september 2023

Inte minsta lilla foto blir det idag

 Nix, för jag har inte tagit några. Så idag blir det bara att lägga ut texten och egentligen om inget särskilt. Maken och jag sitter och tittar på Ryder cup och man får bara bekräftat att det är inte bara den tekniska skickligheten som gäller, nej man måste minsann tro på att man har flyt också. Jag vet inte om det är så trösterikt för undertecknad som vare sig har teknisk skicklighet eller egentligen tror på mitt eget golfspel - fast för det mesta tycker jag ändå att det är väldigt trevligt att traska runt med maken och Loppan. Vi gjorde det i veckan och maken spelade bra och Loppan var duktig och jag tyckte ändå att jag var värd den där glassen efteråt. Jag undrar om Ryder cup-spelarna får glass? Fast det får de nog och de är väl värda det i så fall, inte minst med tanke på att vartenda slag beskådas av massor av åskådare. Det tycker jag personligen är skönt att slippa när jag hackar mig fram längs fairway.

Vi håller oss i vardagsrummet med dörrarna stängda ut mot innergården, jo för studenterna har höstfest på Malmö nation och det måste tydligen ske till ljudlig musik. Men den är inte så hög att glasen står och skramlar i köksskåpen i alla fall, så det blir nog bra med det.

Innan musiken drog igång var jag ute i köket och bakade kärleksmums - nog är det ändå ett trevligt namn på en kaka? Så ikväll blir det lite kärleksmums till kvällsteet tänker jag mig. Efter de spättafiléer som vi ska ha först, maken, Loppan och jag var nämligen på torget och handlade fisk i förmiddags. Det var länge sedan vi åt spätta, så det blir nog gott hoppas jag. Bra med fisk, det lär ju sätta sprätt på intelligensen och det kan väl aldrig skada?

Oj, nu slog Hovland just ett fantastiskt bunkerslag, det var verkligen värt att gå i hål. Så ser det inte ut när jag slår bunkerslag kan jag säga, och då menar jag inte att jag direkt sätter bollen i hål från bunkern. Min taktik när det gäller bunkrar är inte att träna, nej jag vill helst inte hamna där alls. Vilket ju är en fåfäng förhoppning, så det kanske vore en klokare taktik att träna lite bunkerslag ändå? Nu hjälpte ju Hovlands fina bunkerslag inte Europalaget ändå, men det var i alla fall ett fantastiskt slag. Lite roligt att hans partner är en spelare från vår gamla hemmabana som traskar runt där utanför Rom och spelar för Europa - nu kommer han ju inte direkt från Eslövs GK, men ändå, han har säkert slagit bollen i vattnet på 15:e precis som jag alltid gjorde. I alla fall när han var en liten parvel, han Åberg.

Nu börjar det nog närma sig Pimms o'clock tror jag, och sen är det väl dags att se den där intelligensbefrämjande spättan i ögat och tillaga den.

Och nästa gång jag bloggar så kanske det blir en liten bild ändå. Det finns ju fina barnbarn och fina hundar i min närhet så motiv saknas ju inte.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.