torsdag 19 januari 2023

Back in business

Efter alla saffransbullar och ofrivillig vila och julmat och knypplingshaverier känns det skönt att vara tillbaka på banan igen!


Igår var det knyppling igen, minsann och jag ångade iväg med knyppeldynan i högsta hugg - eller i alla fall fastspänd på den nyinköpta lilla dragkärran. Tunga grejer, det där, knyppeldynor alltså. Det blev ingen knölsvan, såklart, utan nu knypplar jag prästkragar. Så mycket bättre! Inga trista vävbottnar, inga trixiga mandlar utan bara blommor och trevligheter. Jomen. Det blir nog bra vad det lider.

Sen har ju Loppan och jag börjat traska runt i den skånska naturen med våra hundkompisar igen! Det märks att våra flås lämnar en del övrigt att önska efter ett antal veckor utan större ansträngningar, men så skönt att få luft i lungorna igen!



Idag har vi traskat runt med aussieflickorna, och det är märkligt, men när vi är ute med dem och deras matte så blir det oftast så att det blir långt och slutar med att man balanserar över isiga spänger och hala stättor och svetten lackar - vilket kan vara skönt när det är ruggigt och tämligen småsvalt ute. Så även idag, så det blev mååånga steg i stegräknarappen som hickade till av glad förtjusning. Men så himla trevligt vi hade, så mycket vi hann prata och så mycket spring som flickorna fick utlopp för.

Sen ilade vi hem, kastade oss i duschen, kastade i oss lunch och så begav jag mig ut för att träffa en annan vän. Efter att ha traskat runt och letat efter café med goda kakor och plats för oss, så ägnade vi några timmar åt att dricka kaffe, äta kaka, sticka lite, prata mycket - om allt mellan klassisk musik till styrelsearbete i föreningar ända tills det var dag att knalla hem och gå ut med Loppan igen.

Efter allt detta gående ser jag nu fram emot en kväll i soffan med stickning, ytterligare en kopp kaffe och kanske lite sockerkaka. Så får det bli.

Så skönt att vara på banan igen! Och till helgen väntar umgänge med litet barnbarn som lärt sig säga "nä!" med stor emfas. Så fort det går. Och så roligt det ska bli att få träffa den lilla nejsägaren.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.