onsdag 4 januari 2023

Och så var det dags igen!

 Äntligen! Äntligen får jag själv gå på promenad med Loppan, och det är ju inte en dag för tidigt känner jag. Så vem brydde sig om att regnet strilade kallt imorse? Inte jag i alla fall. Maken var nog rätt nöjd också som kunde dra täcket över örat och njuta av att inte traska ut på morgonpromenad. Han har utan knot gått på hundpromenader i ur och skur, men jag vet ju att tidiga regnpromenader inte är riktigt hans cup of tea, så det var synnerligen välförtjänt att han fick njuta av en lugn morgon med tidningen och inomhustekoppen.

Sen följde han förvisso med ut på en runda vid Vombsjön i eftermiddags, men det kan ha mest berott på att vi passade på att åka och köpa en ny oljerock till honom. Med fungerande blixtlås, sånt kan ju vara bra. Just då duggregnade det bara, och vi var i stort sett helt ensamma nere vid sjön så Loppan kunde fräsa runt bäst hon ville medan maken och jag traskade iväg. När vi traskat färdigt åkte vi hem och tittade på Tour de Ski och det var minsann njutbart det med, att se Frida Karlsson spänsta upp för backen och sen ila först i mål.


Det har varit en lugn inledning på året, men den 1 januari var vi faktiskt ute och spänstade runt lite med syrran och Poppy och Enya. Då i närheten av en annan sjö, nämligen Krankesjön och jag tror att alla vovvarna kände en stor tillfredsställelse med att det var välsignat tyst från raketer och smällare, så slipper man att sitta och darra för sig själv under ett bord utan kan ha rejält drag under tassarna!


Själv kände jag också att det var bra med lite motion, eftersom vi varit hos syrran kvällen före och utspisats på absolut bästa sätt. Att säga att man blev mätt vore som att kalla Mount Everest en hyfsat brant liten kulle. Vi hade en jättefin kväll med god mat, massor av bubbel, massor av prat och skratt, och sen åkte vi hem i god tid före 12-slaget för att ändå slippa undan det värsta. Loppan hade en något eländig natt, trots att hon fick sova i mattes säng, men till slut somnade både hon och matte - och nu, nu är det ett år till nästa gång!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.