tisdag 4 augusti 2020

Home, sweet home

Sonen och svärdottern har också gripits av det där att kultivera sin jardin - och för att kunna göra det, så måste man ju ha en trädgård. Helst med vidhängande hus. Alltså inhandlade de ett styck hus. I sin tidigare bobytarkarriär hade ju sonen en avgjord förkärlek för att flytta in på hög höjd utan hiss, men han har bättrat sig sedan han blev tillsammans med svärdottern. Rentav till den milda grad att man kan erbjuda sig att hjälpa till med flytt, och inte behöva riskera att kånka lådor och möbler. Fast man kunde ju hjälpsamt diska en eller annan vas och sätta i skåp, tänkte jag för mig själv.

Men de anlitade flyttfirma och det var ju bra för ryggar och knän förstås - men mindre bra för nyfikna föräldrar. Dock slumpade det sig så lyckligt att en ny säng inhandlats och den kunde bara levereras på en för tandläkare synnerligen olämplig tid. - Kunde vi, möjligen? undrade sonen. - Say no more! sa vi och fräste iväg innan någon hann ändra sig.

Medan vi väntade på sängen så traskade vi runt i den vackra trädgården. Det prunkade här och det blommade där, och till och  med insekterna hade sitt eget lilla bo - bredvid den lilla träkojan med inbyggt plommonträd. Tänk om man varit lagom liten och kunnat rumstera om där!

När sängen levererats tog maken, Loppan och jag en promenad ner till havet - 15 minuter tills man kunde sätta tassarna i det våta elementet! Lyckligtvis är detta en icke-officiell badplats, så där får hundar också plaska runt. Dumt nog tog vi inte med baddräkterna för solen kom fram och det blev sommar igen. Vi fick nöja oss med att plaska runt som engelska badortsturister med uppkavlade byxor. Loppan, hon simmade däremot! Utan illgrön badmössa och simglasögon forsade hon fram i vattnet som en mycket hårig Sara Sjöström.
När Loppan sedan nogsamt hade stänkt ner oss så att vi också blev blöta promenerade vi tillbaka till huset igen, lagom tills sonen och svärdottern hade kastat borrar och tänger åt sidan och kommit hem. Och sen monterade några säng och någon annan kokade potatis, gjorde sallad och lade upp varmrökt lax under Loppans överinseende och så satt vi i sommarkvällen på altanen och åt. En bra dag, helt enkelt!
Men nu är det dags för undertecknad att dra på sig den gröna mössan och simglasögonen och kasta mig i bassängen för veckans motionssim. Eller om jag möjligen tar mig ner via trappan. Så kan det nog bli.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.