onsdag 12 augusti 2020

När man nu inte stickar..

 ..ja då kan man ju göra andra saker. Bada till exempel. Nu är vi ju inte direkt sådana som kastar oss i böljan den blå i alla väder och med blåfrusna läppar och bortdomnade ben hurtigt utropar saker som att det är härligt stärkande och styrkande. Egentligen är det påfallande ofta vi inte badar ute i det vilda. Men nu kan man ju passa på, i all synnerhet som man i kraft av sin pensionärstillhörighet kan göra det på vardagar så man slipper sitta i bilköer och trängas som packade sillar på badstranden vilket tycks vara normaltillståndet de senaste helgerna.

Jag packade alltså mig själv, hund, bullar, kaffe och handduk och drog ut i det gröna där vi mötte labbeLisa med vidhängande matte och sen kastade vi oss i vattnet och plaskade och simmade och sen drack vi kaffe och vissa fick torkat ankbröst och andra fick kanelbulle. Loppan plaskade mest omkring där hon kunde bottna, med pälsen flytande omkring henne som en liten livboj. Simma är väl inte direkt hennes passion, men att bada, det var skönt! Emellanåt for hon och Lisa rundor så att vassen vajade och vinddraget gjorde mittbena på mattarna, för att sedan ta igen sig i gröngräset en stund. Hundarna alltså, inte mittbenorna, ifall nu syftningen var lite otydlig. Det kan ju vara fler än undertecknad som är lite svettiga i hjärnan, menar jag.

Andra dagar åker vi ut till golfbanan för att träna på den sving som golfinstruktören anser är lite mer reglementsenlig än den man själv lagt sig till med. Det har han för all del säkert rätt i, men träffar gör man inte. Då kan sätta sig i skuggan och lugna sina franska nerver med en öl och tänka att det finns en tid för att toppa bollar, och en annan för att dricka öl.

Sen kan man i sommarkvällen ta bussen till syrran och dricka Pimms och äta pizza på hennes altan och sitta där och ha det skönt medan skymningen faller och fotogenlampan lyser milt. Fast då blev jag visst så pimmsig att jag glömde ta bild - men en fin kväll var det!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.