tisdag 18 augusti 2020

...och igen

Badat alltså. Vad annat kan man göra när solen gassar, dag ut och dag in och temperaturen slår höjdrekord som om det vore Armand Duplantis som ångar på med en hoppstav i näven, på väg mot nya rekordhöjder. Man vill ju inte vara en sån där gnällspik, en som aldrig är nöjd utan alltid ska ha något att klaga på - men man kan väl i alla fall säga att man blir lite småsvettig emellanåt?

 Så imorse for vi ut igen med kompisen och labbelisa och plaskade runt i böljan den blå och det var skönt! Sen drack vi kaffe och åt bulle och de som inte fick någon bulle försökte skamlöst sno åt sig.


 Häromdagen, då badade jag inte. Inte annat än i svett i alla fall. Jag och fyra av mina gamla stallkompisar (ja, alltså, jag är äldst så inihoppsan gamla är de inte) hade bokat en parkvisning på Torups slott. Vem kunde ana att det skulle vara drygt 30 grader och gassande sol, då när vi bokade i juni? Så man for som en gasell (i mycket sakta mak) in mot all skugga man kunde hitta, men det var en trevlig guidning även om man blev lite kokt i hjärnan. Ungefär som en kalvbräss inbillar jag mig, för om jag inte tar fel så är kalvbräss någon liten mojäng som sitter i hjärnan och som man kokar? Nu är jag ju inte kalv, men principen, alltså! det är den jag vill åt.


En annan morgon åkte vi i  ottan ut till skogen för att promenera medan det fortfarande var någorlunda normal temperatur. Och det var rätt behagligt där i trädens skugga får jag säga. Loppan gjorde några gläderusningar genom växtligheten, men själv nöjde jag mig med att rusa lite i andanom så att säga.

Sen blev det mest att sitta i skuggan på balkongen och sy fast lite spets. Tanken var att detta skulle bli någon form av necessär som sagt - och den är sydd idag men ser inte riktigt ut som planerat - shit happens, som han sa, Forrest Gump. Men, men - om det inte blir som planerat, så blir det nog ok ändå tänker jag.

Den observante kan se att det står en timer på bordet. Jag hade nämligen gripits av lust att baka (i 30 graders värme, det kan inte vara normalt) och då hände det igen! Shit alltså. Jag kan härmed efter en empirisk studie meddela att om man bakar mjuk pepparkaka och glömmer att blanda i sockret och försöker göra det i efterhand när smeten redan är i formen - ja då blir det inte jättebra direkt. Jag skyller på värmen. 

Och det var väl ungefär det som hänt här i Loppans familj.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.