fredag 8 oktober 2021

Hösten alltså - och lite liljor på det



Hösten har ju spruttat på sig för fullt och det har varit några riktigt härliga dagar. Som idag till exempel när Loppan och jag drog ut i skogen tillsammans med labbeLisa och Susanne. Först gick vi en lång runda och tittade på spindelnätet i soldiset. - Det ser ut som små älvor som dansar! sa jag poetiskt. Lite fjolligt, det medger jag men ibland måste ens inre poet få utlopp. Vovvarna struntade i det där med älvor, men tyckte det var lika härligt som vi där i skogen. Sen åt vi bulle och drack kaffe och det sätter ju alltid sprätt på tillvaron.

Ikväll ska vi till syrran och det ser vi också fram emot!


Hemma på matsalsbordet står det ljuvliga rosa liljor och pryder sin plats. Det är inte jag som köpt dem, utan vi fick dem när vi hade gäster förra helgen. Jag tycker liljor är jättevackra men blev lite avskräckt när jag köpte sådana för en del år sedan - vackra, men stinkande blev omdömet då. Men dessa liljor är uppenbarligen av ett mer medgörligt och väldoftande slag, för visserligen doftar de inte så mycket, men de stinker inte heller. Vilket ju onekligen är att föredra.


Så måhända tar jag mod till mig igen någon gång och köper lite liljor, vem vet? 

Annars är det rätt så lugnt här innanför vallarna. Vi promenerar lite i stan och tycker att det är rätt fint med höst även inne i stan. Jag knypplar en del och stickar lite till. Emellanåt slår vi på stort och går på bio, ja dvs det har hänt en gång och det var igår, för vi blev bjudna på den senaste Bondfilmen av ett kapitalplaceringsföretag. Nu placerar vi våra pengar själv, tackarsåmycket, men att bli bjuden på film är ju ändå inte så dumt. Ganska bra, blev vårt omdöme. Lite onödigt långa slagsmål och lite väl mycket som sprängs och sådär, så man hade väl kunna korta ner den ett bra stycke, men vem är jag att skåda given Bondfilm i munnen? Lite så har vi det.


Men nu är det dags att väcka vovven och promenera iväg till syrran!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.