söndag 10 oktober 2021

Söndagsfrid

 I fåtöljen sitter maken och tittar på handboll. I en annan fåtölj sitter undertecknad och bloggar. Bredvid mig sitter en nyborstad och nykammad Loppa som tycker att jag nog egentligen borde ägna mig åt att stoppa i henne hundgodis i stället för att sitta här och hamra på tangenterna. I köket puttrar en kotlettrad i grytan. På knyppeldynan sitter en halvknypplad ängel. Diverse pågående stickprojekt ligger utströdda över lägenheten. Skymningen faller. Det är helt enkelt fridfullt! Ja möjligen förutom Loppan då, men nu verkar hon ha resignerat inför det brutala faktum att matte inte tänker strössla hundgodisar omkring sig och har lagt sig ner.





Det har varit en bra helg på alla sätt och vis! I fredags kväll promenerade vi ju hem till syrran och blev utfodrade med lammgryta, rosa bubbel och äpplepaj. Sen pratade vi om allt möjligt medan Loppan och Poppy småslumrade på mattan innan vi promenerade hem över kyrkogården igen. En mycket trevlig kväll!



På lördagen gick reveljen tidigt, jo för vi skulle iväg och titta på Grynet som nu inlett sin karriär som skridskoprinsessa! Själv flyr jag fältet om någon viftar med ett par skridskor framför ögonen, men Grynet hon tog sig runt på isen utan prut. Vänta bara, rätt vad det är ska det vara paljettdräkt och piruetter och trippel Salchow och allt vad det är. Än så länge är det kanske en bit kvar, men i gruppen bredvid började man redan åka såväl "köttbulle" som "spagetti" som "ketchup". "Ketchup" var värst - då skulle man fall ihop som en liten hög på isen. Så långt är jag med, men sen ska man ju ta sig upp också - utan att hålla sig i sargen. Grynet, ja hon åker ju redan på ett ben! Mormor höll på att spricka av stolthet!





Sen åkte vi hem och fikade med svärsonen och flickorna - deras mamma var iväg på sy-lan och var förmodligen helt försjunken i tyger och mönster och symaskiner på sitt håll. När vi hade ätit bullar gick vi ut i trädgården och stal med oss lite äpplen hem. Fast vi frågade först om lov, för man är väl inte hur brottslig som helst.


Lite svårt att nå äpplena kan det vara. Pyret balanserar ju rutinerat på pallar för att nå äpplena, men jag tittar lite avundsjukt på katterna som inte har några som helst problem med att klättra i träden. De är dock mer intresserade av att hålla koll vid fågelmatbordet än att kasta ner äpplen till mig. Tänk om man vore så smidig som en katt!



Idag har Loppan och jag ägnat oss åt att gå långpromenader, och däremellan har jag planterat lite höstblommor på balkongen. Nu när man har en nyare balkong så vill man ju att det ska prunka därute! Lite ljung och lite annat tjofräs blev det. Några av pelargonerna är fortfarande gröna och frodiga så de får stå kvar ett tag till, sen ska jag försöka övervintra dem i källaren så får vi se hur det går.

Men nu är det nog dags att gå ut och inspektera kotlettraden tror jag. Maken får väl gå och inspektera lite i vinkylen och sen blir det söndagsmiddag med små åpplepajer med stulna äpplen till efterätt. Blir nog bra tror jag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.