tisdag 4 augusti 2015

Nära skjuter minsann inga harar


Så har då sommaren gjort ett sent, men inte mindre välkommet, besök här i Lund. Vi strosar runt på kullerstensgatorna och tittar på alla rara hus, nickar mot människor och känner att det är gott att bo här. Sedan vi flyttade in hit, där historiens vingslag viner lite mer kring öronen, är maken mycket mer promenadbenägen får jag säga.

Igår strosade vi på Hjortgatan, och det gjorde vi rätt i för det är en våldsamt gullig liten gata. Vid en blå port stod det några människor som tittade intresserat på Huliganen. Rätt vad det var hävde en av dem upp sin röst och undrade lite tvekande "är det en sån där östgötatax?". Då kände jag mig ganska nöjd ändå att Huliganen numera inte hör - inte för att vi inte gillar taxar (det gör vi, hur kan man inte gilla kortbenta hundar, liksom?) men ändå. Tax. När man är spets. Det är ju Helt Fel! (För att inte tala om att det var fel landskap, men det har en geografisk idiot som jag lättare att ha överseende med).

Jag log vänligt och sa att nja, det var nästan rätt, förutom att det är en västgötaspets. "Just det" sa mannen då "det är såna som den gamla finansministern hade, va?".
Precis. Det är vi och finansministern. Vi som gillar västgötaspetsar.

Nu ville maken också blanda sig i diskussionen och lät meddela att engelska drottningen, hon har minsann också såna. Fast bara nästan. För hon har ju corgis. Vilket ju faktiskt, i likhet med östgötataxar, inte heller är några västgötaspetsar.

Alla inblandade nickade belåtet, och sedan skildes vi i allsköns samförstånd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.