söndag 17 maj 2015

Ibland tror jag inte han förstår

Maken är en mycket bra make på alla sätt och vis - men ibland tror jag verkligen inte han förstår. Imorse var ett typiskt sådant exempel; jag vaknade och kände mig rätt omruskad. - Hur är det, undrade maken då.

- Jo. Föralldel. svarade jag på ett avgjort ickentusiastiskt vis.

Sedan förklarade jag att jag vaknat av att jag drömde hemska mardrömmar. Maken förhörde sig genast omtänksamt om vad det var som gjort mig så uppskakad?

- Jag drömde mardrömmar om garn, sa jag. Då såg maken synnerligen oförstående ut måste jag säga, så jag förtydligade mig;

- Jag drömde att jag och dottern var ute och reste, och på flygplatsen såldes det mycket ljuvligt och mycket exklusivt garn. Då skulle dottern köpa till en annan bloggerska (på en helt annan kontinent och ärligt talat tror jag inte att dottern överhuvudtaget läst denna blogg, så varför hon skulle handla till denna person vet jag faktiskt inte. I drömmen verkade det logiskt). Och då köpte dottern en färdigstickad sjal, i stället för garnnystan!!! Jag var helt övertygad om att denna okända bloggerska ville ha garnnystan för att sticka själv men dottern som har ett mycket envist drag (var hon nu fått det ifrån undrar man) envisades med att köpa sjalen.

Ja ni förstår ju. Det blev ju helt fel! Undra på att man var liksom inte sig själv. Gastkramande och mardrömsaktigt om något.

Fast jag tror faktiskt inte maken alls förstod skrämselmomentet i det hela.


4 kommentarer :

 1. Usc hur hemskt låter inte detta! Att han inte förstår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår inte hur man liksom inte begriper hur skräckinjagande det är?

   Radera
 2. en mardröm i särklass... vågar du somna ikväll??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vågar och vågar; efter en dag i flyttningens tecken känns det som att jag kommer att somna vare sig jag vågar eller ej :-)

   Radera