fredag 4 november 2016

Novemberfredag

Och plötsligt blev det november och regn och kallt och rusk och man fick galoppera upp på vinden och hämta vinterkappan. Påvebesök hade vi också minsann i veckan, men det gick för vår del rätt obemärkt förbi. Avspärrningar i stan, joföralldel, men vi ägnade oss åt vårt och påven ägnade sig åt sitt. Tyvärr fick han ju inte möta lilla Loppan, vilket kanske varit roligt för honom?

Å andra sidan, vem vet om hon inte hade gnagt på ett eller annat påvligt som inte bör gnagas på? Igår satt jag i telefon och diskuterade Systematiskt Arbetsmiljöarbete (jojomen, så kul har jag det på jobbet!) varvid plötsligt personen i andra änden slutade prata såväl systematik som arbetsmiljö och lite tvekande sa att

- alltså, det låter lite konstigt från ditt håll, är det något fel på er telefoni?

Det självklara svaret var ju inte långt borta utan jag kunde upplysa om att det där ljudet, det uppstår när Valpen ihärdigt tuggar på det fotstöd som man har eftersom man är en sån där kortbening som inte når ner till golvet. Stödet är i gedigen plastkvalitet och det hörs när det gnagas på det - tuggtuggtugg... När detta var klarlagt kunde vi återgå till att vara mer systematiska.

Vi har också ägnat oss åt hundkurs i veckan, och lilla Loppan var laddad, minst sagt. Det var som att träna Tigger i Nalle Puh, har man en hund med spiralfjädrar i tassarna får man liksom passa på att träna när hon yr förbi i luften - pjong!pjong!pjong! låter det när hon studsar runt. När hon inte pjongar runt är hon dock väldigt tacksam och rolig att träna med.

Men nu, nu väntar helgen och den blir ju lite extralång eftersom vi slutade tidigare med tanke på att det är Alla Helgons Dag imorgon. Bara det borde ju vara värt lite  helgonförklaring kan man tycka. Sankta Ledig Eftermiddag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.