lördag 4 maj 2024

Vad man kan hinna med på några timmar

Ibland tycker man att tiden bara liksom passerar utan att man fått gjort särskilt mycket. Städat ugnen, till exempel. Eller organiserat i garderoberna. Dagarna går och inget sånt blir gjort.
Men sen får man besök av Pyret en förmiddag eftersom mamma och Grynet är på Strövarna och pappa är funktionär på Lundaloppet (mycket klokare än att lubba runt själv tycker jag ju). Och då, ja då fort man gjort massor! Träna lite på att sticka till exempel. Och den här gången stickade Pyret flera maskor alldeles själv utan att mormor hjälpte till!
När vi var färdiga med det så spelade vi spel; Yatzy och Rita och Gissa. Det visade sig att Pyret var en fena på både det ena och det andra! Hon besegrade mormor i Yatzy och både mormor och morfar i Rita och Gissa. Detta måste såklart bero på att Pyret är en hejare på att både rita bra och gissa bra. Det var 'sjöstjärna' som avgjorde matchen i Pyrets favör.
Inte för att mormor och morfar är dåliga förlorare (vill jag tro i alla fall) men sen tyckte vi att vi kunde gå bort till Kulturen som öppnat en ny lekutställning om HC Andersens sagovärld. I ärlighetens namn tror jag inte att dagens barn är så bekanta med HC Andersens sagor och jag tyckte nog att det var lite väl lite action och lite väl många vackra interiörer. Nog så trevligt, men barn tycker nog det är roligare att få göra saker. Dock kunde man i alla fall slänga in tygbollar genom ett hål, och det ägnade vi oss med liv och lust ett tag. Det märks att det finns lite handbollsgener i familjen!
Sen knallade vi ner i vapenutställningen och sköt lite prick. Där visade sig morfar på styva linan och fick 50 poäng av 50 möjliga - men Pyret gick inte av för hackor hon heller. Nog för att geväret var stort och tungt, men med tungan rätt i mun så fick även Pyret ihop ett ansenligt antal poäng.
När det sedan hade motionerats i vattenhjulet (kanske mest av Pyret och faktiskt inte alls av mormor och morfar) tyckte Pyret att vi kunde gå hem och fika. "Det finns rabarbermuffins och överbliven rabarberpaj" sa mormor då, varpå Pyret meddelade att hon avskydde rabarber, så det så. Mormor drog slutsatsen att rabarber alltså inte är någon hit - men till all lycka fanns det även vaniljglass kvar, så alla blev mätta och nöjda och sen kom mamma och hämtade sin lilla prickskytt. Och mormor, ja hon var helt förbluffad över hur mycket vi hunnit med på några timmar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.