lördag 25 maj 2024

Sommartider, hej, hej

Är man gift med en halmstadbo så kan man ju sin Gyllene Tider - och vad kan då passa bättre att gnola på än "Sommartider, lalala..."? För rätt vad det var så exploderade sommaren och då har man inte tid att sitta inne och blogga, då njuter man av livet. Företrädesvis utomhus. Men lite foton har det ju ändå blivit, så det är väl lika bra att skramla ihop ett inlägg som spretar åt alla håll. Något som inte spretar, i alla fall inte så värst, är rhododendronen i Botan.
Jag tog ett foto, men det är för några dagar sedan och nu är det nog lika bra att lägga ut en bild innan rhododendronen blommat över. Man vill ju ändå vara lite rykande aktuell i sin blogg, inte komma med gammal skåpmat
Traskar man inte runt i Botan, ja då kan man ju traska runt i Linnebjer med Poppy och Enya - eller runt Hofterups mosse med Lisa och Sally. En runda som blev något längre än planerat, så kan det gå när man liksom tror att man ska ta åt vänster när det visar sig att rakt fram hade varit mer enligt plan. Men inte kan man klaga på det när solen skiner och man har fikat och pratat och haft det himla bra ändå?
Grillen har åkt fram i trädgården och Loppan parkerar sig ju såklart vid bordet, men för säkerhets skull på behörigt avstånd från det grillade. Nog för att jag är omåttligt svag för den där raggfian vi har, men det grillade vill jag ändå ha för mig själv. Ja om man bortser från de smakbitar som ändå på något sätt slinker ner i Loppans gap. Lätt hänt, det där.
Men sommar, det är ju inte bara att grilla, jordgubbar är ju också en angenäm ingrediens i sommarlivet. Och för vissa var det inte bara årets, utan livets, första jordgubbe. Och vad tyckte vi om det då? Med beröm godkänt ser det ut som!
Loppan, fick hon några jordgubbar? Nej, det fick hon inte, hur snålt det än kan verka. Men däremot fick hon gå på promenad med Kickan och dessutom fick hon tiara! Det är minsann inte många raggfior som uppnår denna grad av tjusighet! Nu fick ju tiaran stanna i Halmstad, men tänk så imponerade hundkompisarna hade blivit annars när vi tagit vår morgonpromenad i Botan. Jag får kanske köpa Loppan en egen huvudprydnad?
Nu var det ju inte bara Loppan som var tjusig om skulten. Grynet, Pyret, morfar och jag tog en sväng om Kulturen när det var studiedag. Uppenbarligen för lärarna, och det kan jag tänka att det är nog bra om de fortbildar sig när de har så vetgiriga och kunniga elever som Grynet och Pyret. Då får man se till att man ligger i framkant! Vi besökte HC Andersen-utställningen och där kunde man minsann klä sig både i mantel och krona. Eller, för den delen, ha sin egen fina hatt som Grynet. Mormor, hon är ju också mer åt hatt-hållet. Krona i all ära - men kan det vara särskilt bekvämt? Och är det inte lite svårt att kombinera med sin icke-så-glamorösa garderob?
Men nu ska vi inte prata kronor längre, utan nu är det verkligen läge att utropa allmän flaggdag, för om inte detta är värt att flagga för, ja då vet då inte jag vad som ska till. Här är det läge för en liten trumvirvel; Pyret har knäckt stick-koden. Vi har ju provat lite då och då, och nu var dagen när Pyret helt plötsligt stickade maska efter maska alldeles sjäv! En halsduk ska det bli, för det har Pyret bestämt. Varje varv är 22 maskor och 3 varv stickade Pyret SJÄLV och kan man då lite pluttifikation så räknar man raskt ut att det blir 66 maskor!! Sen var Pyret trött och undra på det, att sticka kräver koncentration. Mormor är makalöst stolt!
Grynet har inte kommit riktigt lika långt, men däremot är hon kreativ och skicklig på att måla, så då passar det ju bra att vi varpå Målamik och målade lite keramik. Mormor och morfar målade också. Morfar målade ett rött fat som ska bli kakfat i Halmstad är det tänk, och mormor målade en orange skål med prickar inuti. Prickarna är måhända inte av det allra rundaste slaget, utan lite mer konstnärliga kan man tänka. Eller också är det så att mormor inte är så makalöst bra på att på fri hand måla prickar. Så kan det också vara, men jag föredar att se det som ett uttryck för min konstnärliga sida. Lite så har vi haft det här i dessa sommaratider. SMHI varnar för lite regn nu i veckan, men regn behövs ju det också. Så får vi förhoppningsvis njuta vidare av sommaren efter det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.