torsdag 12 mars 2015

Vårskymning

Idag har varit en fantastisk, solig dag! Okej, den började kyligt och man fick faktiskt skrapa bilrutan imorse men sen gjorde marsdagen bot och bättring och solen sken från en klarblå himmel.

- Nu är det vår! sa jag lättsinnigt till hundarna när jag kom hem från jobbet och det var dags för promenad. Är det vår, ja då ska man väl inte ha vantar, intalade jag mig vidare på ett minst lika lättsinnigt, för att inte säga huvudlöst, sätt. Jag vet inte hur jag tänkte, jag menar vantar är ju inte direkt något som det råder någon brist på i det här huset.

Det må vara hur det vill med det, men det var fel beslut, kan jag säga och med blåfrusna fingrar kom vi åter hem igen. Men vem bryr sig om kalla fingrar när det är en så vacker kväll?

Huliganen och Zoya och jag rände ut med kameran i högsta hugg. Hundarna var väl i och för sig mest intresserade av att leta frolicbitar i gräsmattan, men Zoya tittade i alla fall artigt upp när jag sa "se vilken skymning!". Huliganen ignorerade mig (och skymningen) totalt.

Men även om de fyrbenta var tämligen kallsinniga inför marskvällens ljuvligheter så var det andra som verkade uppskatta den lika mycket som jag. Fast med tanke på svalkan så kanske man inte behöver tycka att det är alldeles fel ändå att hålla på med att sticka yllestrumpor. Även om det finns en överhängande risk att de blir klara framåt senvåren eller så... och då ska de förhoppningsvis inte behövas.

4 kommentarer :

 1. Vad härligt det ser ut! Här nere är det fortfarande kallt! Burr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyliga vindar här med - men våren är på gång! Alldeles säkert!

   Radera
 2. Åh så vackra bilder! Den sista med koltrasten ?! är bara bäst - Zoya och Hampus får ursäkta :-). kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara en koltrast. Eller en pilfink. Eller en gröngöling. Men en svan är det inte - det är jag i alla fall alldeles säker på.

   Radera