fredag 26 februari 2016

Det där med tummar

...ja och fredagar för den delen också. På något sätt kan jag tycka att det känns liksom lite orättvist när man på fredagseftermiddagen känner huvudvärken komma valsandes dundrandes in i en stampande polska. Det finns ju så himla många andra dagar man kan ha huvudvärk på, så varför just på fredagen? Det är då man känner sig som the Lady of Shalott, i Alfred, Lord Tennysons poem (alltså läser någon honom längre? Knappast, va?), ja jag menar det där med att the curse is upon me, cried the lady of Shalott. Ja, det är väl ungefär det som jag kan av Lord Tennyson, men jag får ju erkänna att just idag passade detta citat ändå rätt så bra.

Fast sen kom jag hem. Och det är ju fredag! Den dag då euforin sprutar som en liten inre vulkan inom en. Kom hem till maken med Huliganen i släptåg, hällde upp ett lite glas vin och påbörjade tummarna!

Normalt sett tycker jag väl inte att tummar är det roligaste att sticka, lite småpilligt sådär. Men det är en helt annan femma när det gäller Jorid Linviks mönster; här ska det t'exempligen bli tummar med avtuggade fiskskelett på - det är ju hur kul som helst. Pilligt men kul.

Så the Lady of Shalott kan nog gå och dra något gammalt över sig. Nu är det fredagskväll, fisktummar och eufori som gäller.

2 kommentarer :

  1. Hoppas huvudvärken försvann i ett nafs. Ser fram emot att få se vantarna - med fiskskelett. Kram från Syrran

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.