lördag 13 februari 2016

Hipp hurra!

Det är inte varje dag det kommer ett telegram, det kan man inte påstå. Det är inte heller varje dag telegrammet kommer från kungen och drottningen, på rak arm kan jag väl inte säga att jag kommer ihåg när det senast inträffade.
 

Men det är klart, fyller man 100 så är det ju trevligt att det uppmärksammas även i högre kretsar. Jag föreställer mig att kungen och Silvia sitter där vid köksbordet och går igenom vem som ska få telegram den här veckan - och nu var det farmors tur!

Det räcker ju inte med telegram när man fyller så fint, nej det ska vara paketer och tårta och blommor såklart! Vi packade in oss med dotter och svärson och fräste iväg genom snöslasket mot Halmstad där vi hämtade upp sonen som kom med tåget från Göteborg.


Den där sylen och skruvmejseln som ligger på bordet var dock ingen födelsedagspresent, det var maken som hängde upp lite mer tavlor och sånt på väggarna. För två veckor sedan flyttade nämligen självaste jubilaren till ett äldreboende som är mer avpassat för damer med vördnadsvärd ålder - och det har blivit så bra!


Födelsedagsbarnet var själv lite osäker på hur pass gammal hon blev, men tyckte att det var nog 60 eller så, och vad är väl en ålder egentligen? Det är ju bara siffror. Men på tårtan fick det ändå stå "100" för visst är det häftigt!

Tänk att vara född när inte alla gick med blicken som klistrad i sina smartphones. När folk trodde att "padda" var ett djur och inget annat. När kristallmottagare var något synnerligen exklusivt och inte i var mans hem. När man inte överfölls av information varthän man såg. När livet var lite hårdare, lite strängare - men kanske också lite mindre hetsigt?

Hur som helst så gratulerar vi vårt födelsedagsbarn idag - oavsett om det nu var 60 eller 100 hon fyller!

4 kommentarer :

  1. Så fin Farmor ser ut! 100 är en imponerande ålder, Grattis från mig och hela familjen! Kram från Syrran

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt Så underbart att få fylla 100 år Född före ryska revolutionen med två världskrig, månlandningen och fallet av järnridån i bagaget!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man får onekligen lite perspektiv på tillvaron.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.