tisdag 7 november 2017

Det är inte som att lära sig cykla

Idag var en stor dag. Nästan så att den borde utlysas till allmän flaggdag? Ett nytt kapitel börjar skrivas i mitt liv. (i makens också om vi nu ska ha hela bilden klar för oss). Idag är den dag då jag fick en ny roll, den som en Mormor Som Hämtar Sitt Barnbarn på Förskolan. Det är stort!

Maken och jag, vi hängde på låset till förskolan vid den överenskomna tidpunkten, vi ångade in (och jag sprang nästan ner ett litet oskyldigt barn i min iver att hitta Grynet), vi rundade ett hörn, och där stod hon, Grynet, och lekte med klossar och sånt.

- Morfar! sa Grynet och sken upp vilket fick maken att lyfta som en heliumfylld ballong av ren lycka. Vi klappade om och pussade och så undrade Grynet var Indy var? Hon fick ju inte följa med in på förskolan, men väntade på oss när vi kom hem.

För att komma hem till Indy måste man prångla in ett litet barn i diverse kläder. Först gäller det att hitta rätt kläder. Det började med en halskrage och det gick lätt och bra. En tröja. Jajamen. Men sen stötte vi på patrull! Då kom överdragsbyxor och gummistövlar. Ojojoj. Först försökte jag liksom skaka ner barnet i byxor-med-stövlarna-i, vilket var dömt att misslyckas. Av med stövlarna, vilket Grynet tyckte var fånigt, stövlar ska sitta på fötterna såklart. Pilla av stövlarna igen och på med brallorna. Men vadnu, det kändes fel? Okej, två ben i ett byxben = inte rätt, det förstod till och med mormor. Sen lyckades jag få på byxorna, men var fanns hängslena? Inne i byxorna. Lindade kring benen. Av med allt igen, och det var då maken fick rycka ut och hjälpa till. Vid det laget var jag genomsvettig, herregud jag har haft två små barn själv och då gick det ju? Varje dag? Så uppenbarligen är det inte som att cykla, har man en gång lärt sig det så sitter det ju. Piece of cake. Men överdragsbrallor, det får man  uppenbarligen träna på.

Hem till Grynet kom vi, Indy hälsades på och sen läste vi om Bamse och lille Skutt och petade rutinerat ut leksaker ur Loppans mun, och nu är vi hemma igen, det blir snart linssoppa med sötpotatis och sen ska jag ha lite mental dra-på-överdragsbyxor-träning. Visualisering och sånt där, så nästa gång går det som en dans!

4 kommentarer :

 1. Det är så underbart att läsa din blogg, jag ler en lång stund efteråt :).
  Ett tips när det gäller överdragsbyxor och stövlar: trä på byxorna över stövlarna och kana ner byxorna mot golvet och stoppa ner fötterna i stövlarna och drag sedan upp byxorna. Plättlätt !
  Hälsningar från Helene i Broddetorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så himla snällt sagt Helene!
   Toppentips, tack så mycket - här ska tränas!

   Radera
 2. förstår du hur himla underbart skönt det är för en förälder att få denna avlastning av sina föräldrar! <3 blir helt tacksam för att det finns mor- och farföräldrar som ni och mina föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ur en mormors (och morfars) perspektiv är det lika himla underbart fantastiskt att få lov att delta i barnbarnets dagliga liv, det sätter verkligen guldkant på tillvaron.

   Radera