Det är inte klokt så skönt det är att komma hem en timme tidigare. Plocka lite äpple i trädgården och sen göra en knäckig äpplepaj.
Duka bordet med porslinet vi köpt på auktion - jättevackert och det måste diskas för hand. (Nåja, det finns ju något kontemplativt över det också, när jag diskar och maken torkar). Med linneservetter och servettringarna syrran gjort till oss.
Sen fick en coq au vin puttra på spisen i lagom lång tid. Coq au vin och äpplepaj - det är Comfort food en höstfredag när det rosslar i rören.Hela tiden jag lagat mat och lyssnat på Amanda Jensen och Agnes har jag haft sällskap av tvenne mycket intressserade individer. - Posera fint så får ni vara med i blogginlägget! sa jag och riktade kameran neråt. Vissa poserade fint, andra gjorde som de ville. I vanlig ordning. Och innan jag hann handgripligen placera Huliganen och beordrat honom att säga "cheese" så ringde syrran på dörren. Just nu går de på promenad och jag ska sätta på potatisen. Fredag. Inte dumt.
(Huliganen må vara inte så värst fotogenique - men gullig det är han! Fast där får ni tro mig på mitt ord, det syns ju inte på det där bluddriga ovan).
Nej det var ingen dum fredagskväll alls och maten var fantastiskt god (inget fel på vinet heller för den delen !).
SvaraRaderaTack igen för en härlig kväll och också för Zoya-passandet när jag varit bortrest.
Tack själv! Himla mysigt att ha er här!
Radera