onsdag 15 april 2015

En ny vårhatt


Att jag gillar hattar är nog ingen större överraskning. Jag är, i princip, alltid beredd att åtminstone överväga att köpa mig en ny. Gärna röd.

Men ibland får man vara generös. Inse att det är någon annans tur. Så jo, i stället för att jag stoltserar runt i en ny skapelse får huset en ny mössa. Inte röd, mer en chict grå. Med lite volang, typ.
Som tur är, är det inte maken som ska krypa runt däruppe och snickra och ha sig. Jag gillar maken, och allra mest när han befinner sig på terra firma. Med båda fötterna.

Så nu har vi en snickare, ibland två, som river och bygger upp med samma goda humör. Någon planka behövde bytas ut och då gjorde snickaren en Upptäckt inne på krypvinden, och det var ingen koffert med ett glömt Amerikaarv i. Nänä. Något vitt, lite blaffigt sådär.

Han tyckte inte att vi behövde vara oroliga, men föreslog ändå att vi skulle låta Anticimex ta sig en titt.

Ja, jag vet att man i sådana lägen, i alla fall om man är lite hypokondriskt lagd av sig, inte bör googla på  vit-blaffa-förmodligen-dödsstöten-för-hus. Men självklart gör man det i alla fall, och medan man höll för ögonen för att slippa se alla räliga bilder så insåg man att det är bara att bränna ner hela rasket. Hussvamp diagnostiserade jag raskt. Eller snarare °!%&"#€!!! hussvamp!!!

Anticimexgubben kom idag. Han förhörde sig om det ena och det andra och maken och han balanserade ut på krypvinden, medan jag hyperventilerade nere i köket.

Sedan kom maken och Anticimexgubben ner med resterna av Den Vita Blaffan.

- fundamentet till ett mycket gammal och mycket dött getingbo. Alltså inte själva boet, utan bara en mycket liten och mycket sorglig rest.

-Tihi, fnittrade jag då och såg ovanligt blond (men lättad) ut. Så huset får stå kvar. Med snart ny hatt i all sin glans.

7 kommentarer :

  1. Antar ni är tacksamma att huset inte vill ha ny hatt varje vår :-) ! Men för din och min del kanske det kan vara läge för en vårhattsinköpsrunda eller så ? Kram Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Om inte annat kan vi ju titta lite när vi är i Köpenhamn :-)

      Radera
  2. Tack och lov! Att det inte var hussvamp! Om du nu inte behöver köpa nytt hus, kan du ju köpa en ny hatt med gott samvete!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken utmärkt idé! Och det blir ju rena besparingen, en hatt kostar ju inte på långa vägar som ett hus. Kanske rentav ska köpa två?!

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Du låter lugn och sansad, när det gäller nya hatten på huset.
    Vårt hus har just fått ny hatt och det arbete, som skulle ta 2-3 veckor drog ut på tiden, så i dag när ställningarna togs ned, var vi inne på 9:e veckan. Gissa om vi varit trötta på eländet. Men huset är så vackert i sin nya tegelröda hatt och vindskuporna är inplåtade liksom skorstenarna. Ett lyft för vårt gamla hus.
    Jag håller tummarna att allt fungerar som det skall för Er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det kan jag förstå kändes lite jobbigt - men så skönt att ha det klart! Det lär dröja en stund för vår del, men jag hoppas det också blir fint.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.